--> Незавершене рибальство: як на вихідних ловили порушників на волинських водоймах. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Незавершене рибальство: як на вихідних ловили порушників на волинських водоймах. ФОТО

0
10
Незавершене рибальство: як на вихідних ловили порушників на волинських водоймах. ФОТО
У період з 18 по 25 травня 2020 держінспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 45 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

У результаті складено 35 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та вісім – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та формлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, повідомили в рибоохоронному патулі краю.

«За даний період на порушників накладено 1 785 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 988 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 12 кг водних біоресурсів. Також вилучено 12 од. заборонених знарядь лову та ще 15 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Приміром, 22 травня інспектори здійснили спільний рибоохоронний рейд з працівниками Турійського відділення поліції ГУНП у Волинській області. У результаті на меліоративному каналі поблизу села Новий Двір Турійського району виявили грубе порушення рибальства. Там двоє громадян здійснювали вилов риби забороненим знаряддям, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів, яке не передбачене Правилами рибальства.

Порушники встигли виловити рибу: щука - 2 екз. та в’юн - 2 екз. Оскільки водні біоресурси перебували у живому стані, здійснено їх випуск у природне середовище.

На осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районного суду для притягнення порушників до відповідальності.

24 травня рибпатрульні викрили аналогічні правопорушення. Інцидент стався на річці Оконка, поблизу села Новосілки Маневицького району. Троє громадян здійснювали вилов риби трьома мисиновими сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибпатруля порушники не встигли завдати шкоди рибному господарству.

На викритих громадян складено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП.

Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні