У таємній кімнаті вежі Чарторийських у Луцьку знайшли старовинний посуд. ФОТО

0
3
У таємній кімнаті вежі Чарторийських у Луцьку знайшли старовинний посуд. ФОТО
Охоронна археологічна служба України Інституту археології НАНУ, спільно із Адміністрацією Державного історико-культурного заповідника та Східноєвропейським Національним університетом, за участі Волинського відділення Спілки археологів України продовжує попереднє вивчення віднайдених підземель Башти князів Чарторийських у Луцьку.

При зачистці первісної підлоги кімнати при Башті знайшли дві цілі форми скляного посуду: пізньосередньовічна пляшка гутного скла та аптекарська посудинка з комбінованим маркуванням.

Про це розповів науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, у Луцьку під цокольним поверхом вежі князів Чарторийських виявили підземні кімнати. Науковці припускають,що ці кімнати могли колись слугувати зброярнями.

За словами ВІктора Баюка, авторів нової знахідки (посуду) на цей раз двоє: це випускники Факультету історії, політології та національної безпеки, а нині наукові співробітники Заповідника Денис Грицюк та Юрій Близнюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні