Плакала, благаючи надати результат: як волинська журналістка з дитиною здавали тести на коронавірус

1
-10
Плакала, благаючи надати результат: як волинська журналістка з дитиною здавали тести на коронавірус
Волинська журналістка розповіла, які "сім кіл пекла" пройшла, поки отримала результати тесту на коронавірусну інфекцію, який потрібно обов'язково здати перед операцією.

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написала журналістка Олена Маюк.

"Люди працюють на межі. У мене таких як ви – термінових – 2 тисячі зразків", – таку телефонну розмову Олені передали в амбулаторії, де вона здала з дитиною тест на коронавірус.

Журналістка зазначила, що здати ПЛР-тест – це обов'язкова умова у підготовці до планової операції.

"5 днів: дзвонила, тисла, а потім і плакала, благаючи надати результат. Ми просто не могли чекати довше. А тим часом Міністерство охорони здоров'я України так красномовно щодня звітує: у нас все під контролем, всі можуть, всім роблять, всім вдається... Цікаво, де живуть усі ці люди, у яких усе по плану і їм так усе вдається. Бо це точно не мої співгромадяни, інакше все було б... інакше.

Ми пройшли сім кіл пекла, поки дочекалися результатів. І раптом натрапляю на статтю: спроможність лабораторії на Волині – максимум 150 тестів на добу, а ще тисяча – в очікуванні. То чому ж усі чинуші мовчать? Чому не закуплять новітнє обладнання в лабораторії, щоб я і моя дитина не мучилися в очікуванні й здогадках, тим паче, коли йдеться не просто про здоров'я, а життя...? Ми що вже епідемію подолали? Чи далі все і всіх мине?

Нічого доброго у нас не буде, доки система охорони здоров'я буде такою ницою, доки гнатимуть цифри заради цифр, а не показуватимуть реальний комфорт і результат", – йдеться в дописі журналістки Олени Маюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В чиновників від медицини хвальби повні торби, а в ті торби хоч насе.. .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні