Коли на волинських водоймах дозволять ловити рибу з човнів та спінінгом

0
6
Коли на волинських водоймах дозволять ловити рибу з човнів та спінінгом
На Волині у травні держінспектори рибоохорони здійснили 39 рибоохоронних рейдів у результаті яких викрили 253 порушення природоохоронного законодавства, з яких – 46 грубі (ч. 4 ст. 85 КУпАП).

Складено 187 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Крім цього, оформлено 19 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Із 11 червня рибу буде дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом.

Про це повідомили в пресслужбі рибоохоронного патруля Волині.

«За цей період на порушників наклали 19 754 грн штрафів, решту накладатимуть суди, куди скеровано матеріали. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 22 897 грн.

Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 58 кг водних біоресурсів. Також вилучили 47 од. заборонених знарядь лову та ще 131 од. – за актами безхазяйного майна. Із безгосподарських сіток вилучено та випущено у природне середовище 41 кг водних біоресурсів, попереджено збитків на суму 5 746 грн.», повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Крім цього, 47 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, третього травня під час рибоохоронної роботи на оз. Домашнє, поблизу с. Кримне Старовижівського району виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 10 од. сіток, загальною довжиною 800 метрів. Складено відповідний акт.

11 травня рибпатрульні спільно з працівниками НПП «Цуманська пуща» викрили грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався но водному об’єкті, поблизу села Микове Ківерцівського району Волинської області, на території Національного природного парку «Цуманська пуща».

Близько 6 години викрито трьох громадян, які здійснювали вилов водних біоресурсів з гумового човна забороненими знаряддями лову. За допомогою десяти сіток вони встигли виловити рибу: карась сріблястий – 106 екз., лин – 27 екз., окунь – 22 екз., щука – 2 екз. Збитки, завдані рибним запасам, склали 13 156 грн.

На осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя вилучено. Оскільки дане правопорушення здійснене у нерестовий період на території природно-заповідного фонду, за даним фактом відкрито кримінальне провадження та ведеться досудове розслідування.

В Управлінні Держрибагентства нагадують, що до 10 червня триватиме нерестова заборона на озерах та водосховищах Волинської області. З 11 червня рибу буде дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку та спінінгом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні