У Луцьку привітали з ювілеєм відомого волинського правознавця. ФОТО

2
-2
У Луцьку привітали з ювілеєм відомого волинського правознавця. ФОТО
10 червня, 60-річчя святкуватиме відомий волинянин, доктор юридичних наук, професор кафедри кримінального права і процесу, Інституту права та психології Національного університету "Львівська політехніка" Олександр Григорович Колб.

З цієї нагоди ювіляра нагородили Почесною грамотою Волинської обласної ради. Вручив її сьогодні ювіляру заступник голови обласної ради Роман Карпюк, інформують в пресслужбі Волинської облради.

Олександр Колб – автор та співавтор понад 430 наукових праць, у тому числі 2-х підручників «Кримінально-виконавче право України» з грифом МОН України /2010 р., за заг. ред. О.М. Джужі) та «Профілактика злочинів» / 2010 р., за заг. ред. О.М. Джужі), 2 науково-практичних коментарів до Кримінально-виконавчого кодексу України (2008 р., 2012 р. за заг. ред. А.Х. Степанюка), Кримінального кодексу України (за ред., А.В. Савченка, 2015, 2017 рр.) та одного – до Закону України «Про протидію та запобігання корупції» (2012 р.), 1 науково-практичного коментаря до Положення про спостережні комісії (2006 р., за заг. ред. Н.Г. Калашник і О.Г. Колба), 40 навчальних посібників з грифом МОН України по курсу «Кримінологія», 30 монографій по цьому ж курсу, понад 70 навчально-методичних та наукових видань по спеціальності 12.00.08 (кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче прав), включаючи співавторство у такому виданні, як Міжнародна поліцейська енциклопедія та понад 50 публікацій за кордоном.

Олександр Колб має трудовий стаж 40 років, з них половина – робота на науково-педагогічній ниві, яка починалася з посади старшого викладача кафедри публічного права Волинського державного університету імені Лесі Українки.

З 1998 по 2005 рр. – доцент кафедри кримінального права та процесу, а з 2000 р. – завідувач цієї ж кафедри Волинського державного університету імені Лесі Українки.

З 2005 по 2010 рр. – професор, завідувач цієї ж кафедри.
З березня 2010 по липень 2010 професор кафедри кримінально-правових дисциплін Львівського державного університету внутрішніх справ.
З липня 2010 по листопад 2010 р. – декан факультету по підготовці правознавців навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання НАВС.

З листопада 2010 р. по серпень 2015 р. – директор навчально-наукового інституту права та психології НАВС.

З серпня 2015 р. по лютий 2018 р. - професор кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права Національної академії внутрішніх справ, а з лютого по вересень 2018 р. включно – проректор з навчально-методичної роботи ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука».

Академік трьох академій (Академії вищої освіти, Української технологічної академії та Міжнародної кадрової академії).

Член Спілки юристів України, Спілки «Союз-Чорнобиль», у 2005-2014 рр. – член наукової ради Державного департаменту України з питань виконання покарань.

Олександр Колб подякував обласній раді за високу нагороду та оцінку його багаторічної праці, а волинянам побажав здоров'я та не втрачати надію.

Використано інформацію із офіційного сайту Національного університету «Львівська політехніка».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
який це все має вплив на якість судочинства ?
Відповісти
Мент він і у Африці мент.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні