Чи вбивають мікроби часник та цибуля: дослідження

1
-5
Чи вбивають мікроби часник та цибуля: дослідження
В Україні збереглася народна традиція лікувати часником та цибулею весь спектр хвороб, пов’язаний із вірусами та бактеріями. Десятки відомих досліджень не змогли довести дієвості цих двох продуктів у боротьбі із мікробами.

Хірург вищої категорії, кандидат медичних наук Павло Бик провів власний експеримент, щоб перевірити бактерицидні властивості цибулі та часнику.

Для цього у бактеріологічній лабораторії були використані поширені збудники раньових інфекцій.

Чутливість визначалася аналогічно антибіотикам чи антисептикам: на щойно засіяну бактерію нанесли краплю соку, куди окремо додали зріз часника та цибулі. Результат оцінювали на наступну добу.

“Останнє фото для порівняння – водний розчин звичайного антисептика. Навколо місця нанесення краплі видно обширні зони затримки росту. Такі мали б спостерігатися навколо цибулі та часника, якби вони мали хоча б якусь бактерицидну чи бактеріостатичну дію”, – йдеться у повідомленні.

Головним висновком дослідження є спростування міфу, нібито часник та цибуля можуть боротися з мікробами, бактеріями та грибками.

Часник і цибуля проти коронавірусу

З початком карантину та оголошеням пандемії Covid-19 у мережі почало з’являтися чимало фейкових порад та рекомендацій, як вберегтися від небезпечного вірусу.

Однак за даними ВООЗ, які базуються на низці серйозних досліджень, часник та цибуля не лікують коронавірус і взагалі є безсилими проти інфекційних та вірусних захворювань.

Ці продукти володіють деякими антимікробними властивостями, однак від інфікування Covid-19 захистити не зможуть.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ми живемо в такому світі, що не відкидається можливість дій дослідників на користь виробників антисептику...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні