На кордоні з Польщею застрягли сотні українців

0
0
На кордоні з Польщею застрягли сотні українців
На єдиному пішому пункті пропуску на українсько-польському кордоні «Шегині» від ночі стоять сотні українців.

Люди у черзі, стоять тут вже по 12-13 годин і досі не перетнули кордон, повідомляє «ТСН».

Здебільшого тут ті, хто прямує на сезонні роботи до Польщі.

«Взагалі не спали цілу ніч, ноги болять, їсти хочеться. Знали, що черги, але не настільки», - каже волинянкаЛюбов Ковальчук.

«Хоча б воду людям, добу стоять,  не можемо пройти кордон», - обурюється чоловік з черги.

Українська сторона подорожніх оформила, застрягли вони на нейтральній частині - між Польщею та Україною. Там немає місць перепочинку, увесь цей час доводиться стояти, або відпочивати на валізах. І лиш один туалет, до якого теж черга. Дистанції тут не дотримуються, багато хто не в масках.  

«Стало дуже погано, бо я дві години чекала на туалет загальний», - каже мешканка Івано-Франківська Любов Хромишин.

Перетин кордону уповільнюється через карантинні заходи безпеки з польського боку. Додатковий час займає температурний скринінг, ретельна перевірка документів, а також щогодинне санітарне прибирання приміщення.  

Тож зарадити черзі українські прикордонники не в змозі. Скупчення тут виникає час від часу, зазвичай на вихідні. Коли прибуває більше людей з різних областей. А саме зараз у Польщі сезонні роботи, тож туди і прямують українці. Щодоби тут проходить близько трьох тисяч українців. Тож прикордонники радять обирати автомобільні пункти пропуску - їх на Львівщині зараз працює два.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні