«Велике будівництво» на Волині: Укравтодор показав результати. ФОТО

1
5
«Велике будівництво» на Волині: Укравтодор показав результати. ФОТО
Укравтодор показав 8 оновлених кілометрів дороги М-19 на Волині.

Про це повідомили на стрінці Укравтодору у фейсбуці.

На балансі Служби автомобільних доріг у Волинській області обліковується 168,4 км автошляху міжнародного значення М-19 Доманово (на м. Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест).

Цьогоріч у планах продовжити відновлення цієї важливої транспортної артерії, що є частиною Європейського автомобільного маршруту Е85.
За амбітним планом Укравтодору на 2020 рік ремонт майже 123 км автодороги М-19 в межах Волині, з них 52 км на ділянці Ковель – Луцьк.

Ремонт ділянки м 117+000 до км 125+000 автошляху М-19, що пролягає між населеними пунктами Переспа – Кременець Рожищенського району, розпочався у 2019 році.

Торік було відновлено 2,6 км дороги на цьому відрізку, цьогоріч протягом березня-травня відремонтували ще 5,4 км.

На ділянці, загальною протяжністю 8 км, влаштовано трьохшаровий дорожній одяг, завтовшки 30 см.

Він складається з міцної основи зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, вирівнюючого шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші та верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону.

Таке дорожнє покриття має слугувати понад десяток років, а підрядне підприємство ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" надає на нього п’ятирічний гарантійний термін, протягом якого за власні кошти усуватиме всі недоліки, що виникатимуть на цій ділянці.

У рамках ремонту цього об’єкту облаштовано 10 зупинкових майданчиків, встановлено 6 автопавільйонів, 5 світильників для освітлення пішохідних переходів, 136 дорожніх знаків, 164 сигнальних стовпчики, 310 м бар’єрного огородження, нанесено дорожню розмітку.

Також влаштовано 6,8 км місцевого проїзду, по 300 м тротуарів і пішохідних доріжок, відремонтовано міст через р.Лютиця в селі Козин та виконано ряд інших робіт, передбачених проєктно-кошторисною документацією.

Нині ремонтують ще майже 13 км автошляху М-19 на ділянці Княгининок – Прилуцьке (км 140+850 – 153+750). Там роботи планується завершити у липні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну краса! Справді європейська дорога, а не яма на ямі, як в нас часто буває! Добре що будують. Дороги це туризм, це логістика, це розвиток економіки, добре що це розуміють в проекті.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні