Прокуратура вимагає дітей-пільговиків у Луцьку возити безплатно

2
7
Прокуратура вимагає дітей-пільговиків у Луцьку возити безплатно
Прокуратура вимагає скасувати рішення Луцькради щодо плтаного проїзду дітей-пільговиків. Мовляв, рішення виконавчого комітету Луцької міської ради обмежує встановлені Конституцією та законами України права дітей.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Прокурори з'ясували що рішенням виконкому від 23.12.2019 № 852-1 «Про перелік категорій громадян, яким буде надаватись безкоштовний проїзд при здійсненні перевезень пасажирів громадським транспортом (автобус, тролейбус) м. Луцька у 2020 році» затверджено категорії дітей, зареєстрованих у Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, які матимуть можливість їздити в обласному центрі Волині громадським транспортом безкоштовно.

При цьому Законом надано пільги у вигляді безоплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту дітям з багатодітних сімей, дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, незалежно від місця їхнього проживання і можливості міськради покрити компенсаційні виплати перевізникам за перевезення пільгових категорій громадян, які не є членами територіальної громади Луцька та Прилуцького старостинського округу.

Прийнявши таке рішення, виконком Луцької міської ради обмежив права дітей, які встановлені Конституцією України та Законами України, вважають у прокуратурі.

Відтак у суді прокурори наполягатимуть на визнанні рішення виконкому протиправним та нечинним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай депьютати з церковниками вiдкоштовують.
Відповісти
А пенсіонери? У транспорті загального користування? Чого їх забули?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні