Помер зодчий, який розбудував пів Луцька. ФОТО

2
-2
Помер зодчий, який розбудував пів Луцька. ФОТО
Перестало битися серце заслуженого будівельника України Ростислава Мироновича Стрілки.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» стало відомо з власних джерел.

Ростислав Миронович помер у віці 91 рік у вівторок, 16 червня.

У будівельній галузі Волині пропрацював 40 років, них 28 – на посаді керівника будівельного управління «Житлобуд-1», організації, яка збудувала майже половину об’єктів соціально-культурного призначення в Луцьку.

До свого 85-річчя в інтерв’ю журналістам Ростислав Миронович розказав:

«Я пропрацював 48 років у будівельній сфері. А збудували ми й справді багато: понад 800 тисяч квадратних метрів житла, більше 20 загальноосвітніх шкіл, 33 дитячих садки, Палац учнівської молоді, будинок профспілкових курсів з готелем, корпуси Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. На нашому рахунку — приміщення обласної і міської клінічних лікарень з поліклініками, пологовий будинок, готелі «Україна» і «Світязь» та багато інших об’єктів. Але найважчим особисто для мене стало будівництво третьої школи. Місцевість там болотиста. Потрібно було забивати палі під фундамент. Але хтось зверху вирішив, що можна обійтися без них. У результаті фундамент трохи «просів», за що мені зіпсували немало нервів і дали догану».

Ростислав Стрілка у 14 років разом із сім'єю батьків був депортований з Польщі. Прибули на станцію Розовка Запорізької області, що поблизу Маріуполя. Але вже через два роки перебралися до Луцька, де жив брат батька Михайло. Хотілося бути ближче до рідної землі. Повернутися на Холмщину не судилося.

Ростислав Миронович був членом Волинського ветеранського громадсько-культурного товариства «Холмщина».



Довідково.

Ростислав Миронович Стрілка народився в 1928 р. в селі Старий Майдан Холмського повіту (Польща). У 1954 р. закінчив будівельний факультет Львівського політехнічного інституту, де отримав диплом інженера цивільного та промислового будівництва.

З березня 1956 р. працював начальником виробничо-технічного відділу Луцького будівельного управління №2, а з 1966 до 1975 р. – головний інженер цього управління. З 1976 р. і до виходу на пенсію в 1994 р. – начальник управління «Житлобуд-1». У 1992 р. йому присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України».

Інтернет-видання «Волинь24» глибоко сумує з приводу смерті Ростислава Мироновича і щиро співчуває родині покійного.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жаль. Хай Спочиває...
Відповісти
Дуже шкода....Світлі спогади про Ростислава Мироновича, який чесно і гідно прожив своє життя, залишивши по собі плоди своїх добрих справ, завжди будуть сильнішими за смерть. Світла пам’ять.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні