Сучасна історія: волинські музеї почали збирати колекції засобів захисту. ВІДЕО

0
0
Сучасна історія: волинські музеї почали збирати колекції засобів захисту. ВІДЕО
Волинські музеї почали збирати експонати сучасної історії, пов’язаної з пандемією COVID-19.

Волинян просять допомогти музейникам з наповненням колекцій, пише "Суспільне".

Журналісти побували у двох волинських музеях де вже почали формувати фонди пов’язані з пандемією коронавірусу в Україні.

У Ковельському історичному музеї першими експонатами стали тканинні маски з орнаментами, вишитими за схемами, зібраними Оленою Пчілкою. Волинський краєзнавчий музей також почав збирати артефакти карантинного періоду. Подаровані закладу експонати виготовила вишивальниця Тетяна Ведмедюк.

"Враховуючи умови сучасного карантину і розуміючи, що це одна із трагічних сторінок історії людства, ми почали формувати групу так званих карантинних експонатів. Одними з перших таких експонатів є ось ці милі тканинні масочки", - каже зберігачка фондів Ковельського історичного музею Мирослава Мороз.

В обласному краєзнавчому музеї, що у Луцьку, теж почали збирати колекцію речей, пов’язаних з пандемією. Музейники кажуть: колекцію хочуть поповнити медичними костюмами, спеціальними захисними масками та окулярами, які виготовлялись для лікарів під час пандемії.

"Музейні скарби – це не тільки речі, яким по 100-200 років, і через певний період це теж буде наша історія, і те, що сьогодні відбувається - це теж є історія. Якісь оголошення, що музей закритий на карантин. Баночки з-під антисептика, які були суто в нас, використались, чи нові баночки, ми їх теж намагаємось збирати", - розповідає завідувачка музейного відділу Валентина Машлай.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні