Як правильно формувати перець, щоб зібрати великий урожай

0
-1
Як правильно формувати перець, щоб зібрати великий урожай
Перець – одна з найпопулярніших овочевих культур. Влітку соковиті ароматні плоди відмінно доповнюють свіжі салати і овочеві рагу. Взимку ваше меню урізноманітнює консервація. Щоб отримати хороший урожай перцю, його необхідно правильно формувати.

Формування проводиться в кілька етапів, пише naykapravdu.v.ua.

Перший етап

Після того як стебло перцю досягає 15-20 сантиметрів, він починає розгалужуватися. Поява декількох гілочок супроводжується формуванням першого квіткового бутона, який серед городників отримав назву “коронний”. Для того щоб кущ краще ріс і розвивався, цей бутон потрібно зняти.

Другий етап

З тих пагонів, які виросли з розвилки з коронним бутоном, слід залишити тільки два-три найсильніших. У решти потрібно зробити прищипування, тобто зрізати верхівку.

Інші пагони першого порядку (скелетні) також формують кущ. У розгалуженні скелетних гілок теж утворюється бутон. В даних розгалуженнях, як і в першому етапі, потрібно залишити тільки сильні пагони, а слабкі прищипнути над квітковою ниркою і першим листом.

Третій етап

Тепер необхідно позбутися від безплідних пагонів. Як правило, вони формуються під розгалуженням головного стебла. Там же слід позбутися і від листя, які не забезпечують харчуванням зав’язі, але при цьому створюють тінь і харчуються соками рослини.

Одночасно з цим з куща необхідно прибрати листя пошкоджені і хворі. Важливим моментом є освітлення теплиць. Якщо рослини відчувають нестачу світла, то плоди можуть не зав’язатися, навіть незважаючи на рясне цвітіння. Тому в процесі росту потрібно буде позбавлятися від всього зайвого листя.

Після того як плоди сформувалися в достатній кількості, їх зростанню сприяє прищипування основних гілок. В цьому випадку перець всі свої сили буде спрямовувати не на утворення нових зав’язей, а на розвиток вже існуючих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні