Скасування ДПА: пояснили, як тепер видаватимуть шкільні атестати

0
0
Скасування ДПА: пояснили, як тепер видаватимуть шкільні атестати
Після скасування обов’язкової державної підсумкової атестації випускникам, котрі не бажають складати ДПА, видадуть атестати із записом "звільнений(а)" у відповідній графі.

У Міністерстві освіти і науки роз’яснили процедуру видачі учням свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти і додатків до них у 2020 році, пише "Суспільне".

Водночас керівники закладів загальної середньої та професійної освіти мають створити перелік учнів, які хочуть пройти ДПА. Ці випускники отримають свідоцтва про здобуття освіти і додатки до них на основі результатів зовнішнього незалежного оцінювання або випробування в закладі освіти.

Тим, хто бажає пройти ДПА, потрібно подати заяву-підтвердження. Заява має бути від повнолітніх учнів або від одного з батьків чи інших законних представників неповнолітнього. Таку заяву можна подати до закладу особисто або надіслати скан-копію електронною поштою. Кінцевий термін і спосіб подання заяви визначає заклад освіти.

Для випускників, які хочуть пройти ДПА у формі ЗНО, закладам необхідно:

- організувати підвезення учасників до пунктів тестування;
- після отримання від Українського центру оцінювання якості освіти результатів ДПА у формі ЗНО видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, зазначивши результати у відповідній графі бланку додатку.

Для випускників, які хочуть пройти ДПА у закладі освіти, закладам необхідно:

- перевірити наявність права проходити ДПА саме в закладі освіти згідно з порядком проведення ДПА;
- організувати ДПА в письмовій формі за завданнями та у строки, затверджені керівником закладу освіти, але не пізніше закінчення навчального року;
- після проходження ДПА видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів ДПА у відповідній графі бланку додатку.

У МОН додали, що учні, які претендують на золоту або срібну медаль, мають право отримати їх без проходження ДПА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні