Вода на узбережжі Одеси згустилася і стала смарагдовою: купатися заборонено

0
5
Вода на узбережжі Одеси згустилася і стала смарагдовою: купатися заборонено
На узбережжі Одеси зазеленіло море, вода згустилася і стала смарагдовою. Фахівці застерігають населення від купання.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

«Вода на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль і стала смарагдовою. Навіть у відкритому морі з'явилися величезні жовто-зелені плями. Хвилі, що нагнало вітром, пофарбували у зелений пляжі і самих відпочиваючих. До речі, лякає не тільки колір води, але і її запах», - йдеться в повідомленні.

Екологи пояснили, що до берега прибилося багато водоростей, які під впливом високої температури повітря почали розкладатися.

«Іншими словами, море заквітло. Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області застерігає населення від купання в такій воді, особливо - дітей», - зазначили у відомстві.

За словами фахівців, відпочиваючим варто утриматися від споживання морської риби і мідій, так як отруйні речовини, які супроводжують «цвітіння» морської води, здатні накопичуватися в організмах морських мешканців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні