На Волині хворих на коронавірус вже поміщають у лікарні другої хвилі

0
-2
На Волині хворих на коронавірус вже поміщають у лікарні другої хвилі
Після послаблення карантинних заходів Міністерство охорони здоров'я України готує лікарні другої хвилі для надання допомоги хворим на коронавірус. Там вже підготовлено 10 тисяч 449 ліжок для хворих на коронавірус.

З них 946 – це ліжка у відділеннях інтенсивної терапії, розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 2 липня. Про це пише Здоров'я 24.

"У лікарнях другої хвилі вже перебувають 542 пацієнти, з яких 64 – на реанімаційних ліжках. Це передовсім стосується Закарпатської й Волинської областей. Саме там найбільше задіяні лікарні другої хвилі", – розповів Ляшко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Де на Волині найгірша ситуація з хворими на COVID-19

Причина в тому, що впродовж останніх тижнів у цих регіонах на заході країни фіксується значне зростання кількості нових випадків коронавірусу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чому на Волині не пом’якшують карантин

Лікарні першої хвилі мають у наявності:

- 1,5 мільйона ізоляційних халатів і костюмів біобезпеки;
- понад 8 мільйонів медичних масок;
- понад 12 мільйонів нітрилових рукавиць;
- 394 тисячі захисних окулярів;
- 1,3 мільйона респіраторів.

Заступник міністра охорони здоров'я похвалився якісним забезпеченням медиків засобами захисту. Мовляв, у кінці березня 20% хворих були медиками, а минулого тижня – лише 9,7%.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні