Як можна зменшити виплати по кредитах*

0
7
Як можна зменшити виплати по кредитах*
Більшість клієнтів банків чи мікрофінансових організацій зважено підходять до оформлення кредиту, продумують шляхи його погашення.
Однак неможливо передбачити всі життєві ситуації, тому часто-густо виникають проблеми з виплатою заборгованості.

Головне правило, яке озвучують всі кредитори, – не потрібно ховатися від проблеми. Існує кілька законних та безпечних шляхів її вирішення
.

Де можна отримати кредит

Список установ, які видають населенню позики збільшився. Окрім банків, взяти кредит онлайн пропонують и мікрофінансові компанії, пише Minfin.com.ua

Незалежно від особливостей банку чи МФО, головною вимогою являється повернення боргу і передбачених договором процентів. Якщо фінансові можливості погіршилися, потрібно звертатися за допомогою в місце видачі позики. Спеціалісти підберуть спосіб для зменшення суми виплати.

Які існують шляхи вирішення проблеми

Пеня на просрочений кредит буде нараховуватися з першого дня затримки. Якщо немає можливості платити всю суму погашення, борг буде наростати, МФО чи банк може звернутися до колекторів, подати заяву на боржника до суду.

- Реструктуризацію можуть запропонувати як банківські установи, так і МФО, які видають позики онлайн. По її правилам змінюються умови погашення, встановлюється більш лояльний графік. Така міра вигідна і для кредитора, так як дає можливість отримати назад свої гроші.

- Установа може запропонувати кредитні канікули, збільшення періоду дії договору, зниження кредитної ставки.

- Коли дохід не дозволяє робити повні виплати, можливо домовитись в іншому банку про його рефінансування. Такий спосіб характерний для банківських кредитів, він допомагає в тих випадках, якщо банк не хоче проводити реструктуризацію чи пропонує її на неприйнятних умовах.

Щоб добитися від банку чи МФО реструктуризації для зменшення суми виплат по кредиту, потрібно не тільки звернутися з заявою. Важливо доповнити її документами, які підтвердять зниження доходів, виникнення фінансових проблем.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні