Школи, які знаходяться у регіонах «червоної» зони, з 1 вересня не відкриють

0
1
Школи, які знаходяться у регіонах «червоної» зони, з 1 вересня не відкриють
В Україні перед початком навчального року регіони умовно поділять на "зелену", "жовту", "помаранчеву" та "червону" зони.

Відповідне рішення обговорили члени парламентського комітету освіти, науки та інновацій, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет та головний сантіраний лікар Віктор Ляшко, пише "Суспільне".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Навчання у дві зміни та температурний скринінг: що хочуть змінити у школах з 1 вересня.

Згідно з даними комітету, освітній процес у навчальних закладах буде заборонено лише у "червоній" зоні. Зазначається, що уряд планує, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв:

- Низький рівень захворюваності: відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;

- Високий рівень захворюваності: освітній процес забезпечується повністю дистанційно;

-Середній рівень захворюваності: освітній процес забезпечується у змішаній формі – дистанційно та в закладах освіти, з відповідним дистанціюванням та заходами гігієни.

Повідомляється, що найбільш вірогідним в Україні вважається третій сценарій. У такому разі, рекомендації щодо організації освітнього процесу будуть такими:

1. У пріоритеті - дотримання соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту (за певних умов);

2. Скасування масових заходів і екскурсій;

3. Проведення зборів педколективів у дистанційній формі;

4. Запобігання скупчення великої кількості людей;

5. Розмежування потоків школярів, в залежності від їх віку;

6. Рекомендоване проведення окремих видів занять на свіжому повітрі та застосування комбінованого навчання;

7. Особам з групи ризику (з хронічними, легеневими, розладами імунної системи, захворюванням на цукровий діабет, тощо) буде рекомендовано продовжити форму освіти, що максимально відповідає потребам їх захисту: екстернатна форма чи дистанційне навчання;

8. Повністю дистанційна форма навчання для молодшої школи застосовуватися не буде, оскільки визнана неприйнятною;

9. На карантин навчальні заклади закриватимуть на 14 або 7 днів (рішення ще не ухвалено);

10. Вчителям не будуть щотижня робити тести;

11. Іноземні студенти зможуть приїхати в Україну та навчатися;

Наголошується, що остаточне рішення та подробиці по цих питаннях буде ухвалено на засіданні Кабінету міністрів 22 липня.

"У нас зараз повністю "горить" Івано-Франківська область за показниками. Але якщо ми подивимось глибше, то закрили б тільки три райони та одне місто обласного значення. Тобто не припиняємо освітній процес у всій області", - сказав Ляшко під час обговорення плану.

За його словами рішення про закриття певних шкіл буде ухвалювати Національна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

МОЗ планує створити спеціальну інтерактивну карту, яка показуватиме, у якій саме зоні знаходиться та чи інша зона. Нині карту тестують. Головний санлікар також заявив, що у регіонах "червоної" будуть виставляти чергувати поліцейські пости, які не будуть впускати та випускати людей з цієї території.

Виходити із "червоної" зони регіони будуть за трьома сценаріями.

"Найбільш доцільно з епідемічної точки зору закривати на 14 днів. Це стандартний інкубаційний період. Водночас ми розуміємо наслідки двотижневого закриття. Ми бачимо, що 70% всіх випадків захворювання проявляються на 5-8 день. Тому у нас розглядається або сім або чотирнадцять днів. зараз йде дискусія", - сказав Ляшко.

Він наголосив, що якщо буде динаміка до зниження захворюваності, певний район не будуть тримати у жорсткому карантині два тижні. також санлікар пояснив, що школи у районах "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон закривати не будуть, проте навчання там буде відбуватися з певними особливостями. Проте з якими саме він не уточнив, лише зазначив, що не буде нічого того, що не можна виконати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні