Засновниця луцького дитсадка та школи розповіла, які навички потрібно тренувати в дітей

0
-3
Засновниця луцького дитсадка та школи розповіла, які навички потрібно тренувати в дітей
Усі навички, які необхідні дорослій людині, можна формувати в дитинстві, ба більше – в дошкіллі. Зокрема, йдеться про критичне мислення, емпатію, нанасильницьку комунікацію, колаборацію, ухвалення рішень тощо.

Про це заявила засновниця Happy Kids Club і приватної школи Years Валентина Галущак під час онлайн-зустрічі у рамках проєкту «Школа свідомого громадянина», який організовує Громадянський Рух «СВІДОМІ».

Відповідно до Всесвітнього економічного форуму, який відбувається щороку в Давосі, виділили 10 найзатребуваніших навичок:

-комплексне вирішення проблеми,
-критичне мислення,
-креативність
-управління людьми,
-взаємоді з іншими людьми,
-емоційний інтелект,
-уміння сформувати власну думку й ухвалювати рішення,
-орієнтація на клієнтів,
-уміння вести перемовини,
-гнучкість мислення.

Валентина Глущак переконана, що всі ці навички можна тренувати в дитинстві. Однак виділила емоційний інтелект – навичку, яка формується з малого віку.

«Це про те, що дитина може розуміти свою емоцію. Вона може сказати: «Я відчуваю тривожність». Коли вона стає старшою, то може ідентифікувати чиюсь емоцію і знає, що з цим робити», – пояснила вона.

Також у дошкіллі звертають значну увагу на формування навички комплексного вирішення проблеми.

«Це просто. Наприклад, дитина забула улюблену іграшку, в неї істерика. Відтак вся група дітей вирішує, як цьому зарадити. А це вже – ухвалення рішення. Якщо говорити про креативність, то хочеться звернутися до батьків, аби вони дозволяли дітям «посувати», коли їй не дають гаджет, не вмикають мультфільм тощо. Адже дітям треба дати час подумати, чим вони самі можуть себе розважити», – наголосила Валентина Глущак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні