--> Від сьогодні в Україні по-новому видаватимуть права і приймати водійські іспити | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Від сьогодні в Україні по-новому видаватимуть права і приймати водійські іспити

0
5
Від сьогодні в Україні по-новому видаватимуть права і приймати водійські іспити
Підтвердити навички керування транспортними засобами відтепер стало простіше, адже перелік необхідних для цього документів було розширено.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС, передає Укрінформ.

«Відтепер підтвердити навички керування стало простіше», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 17 липня набрав чинності наказ МВС від 22 травня 2020 року № 408, який затверджує одразу дві нові інструкції: «Про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія», яка вдосконалює процедури видачі посвідчення водія, а також більш докладно регламентує їхнє проведення, і «Про використання технічних засобів контролю під час складання іспитів (у тому числі фото- та відеотехніки), збереження отриманої за допомогою них інформації та доступ до неї», яка регламентує порядок застосування технічних записів контролю.

Зокрема, одним із нововведень є те, що при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами за будь-якою з категорій В, С1, С, D1 і D. Окрім того, збільшується максимально допустима перерва в навичках керування — до трьох місяців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні