Чи правда, що свічка, яка погасла в церкві, – до негараздів

0
18
Чи правда, що свічка, яка погасла в церкві, – до негараздів
Пояснили, чи може погашена в церкві свічка символізувати негаразди.

Допис опублікували на сторінці Волинська єпархія Православної Церкви України.

Пишуть, що церковна свічка символізує божественне Світло, правду, істину, що перемагає темряву гріха. Вона також є видимим символом нашої віри та молитви до Бога, якого ми просимо про допомогу. Та коли вона раптом гасне, деякі люди вважають це «поганою прикметою» і засмучуються.

«Проте, цього робити не варто. Запаліть свічку знову, якщо є таке бажання, але знайте: ваша турбота і любов про людину, за яку ви молитеся перед Господом, нікуди не зникає, коли гасне вогонь. Ніякого зла ми не робимо ані собі, ані ближнім, коли в наших руках від випадкового протягу погасне свічка», – йдеться в дописі.

На сторінці єпархії запевняють, що свічка аж ніяк не може бути провісником поганих подій чи новин.

«Тож не шукайте у формі вогню свічки, випадковому подиху сусіда, який загасив свічку, у якості матеріалу свічки чи у наслідках звичайного протягу ніяких непотрібних натяків, пояснень того, чого немає. Так виникають забобони, які є марновірством, помилковою вірою», – йдеться в дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні