Алергія, набряк легенів і діабет: які фрукти не можна давати домашнім тваринам

0
26
Алергія, набряк легенів і діабет: які фрукти не можна давати домашнім тваринам
Фрукти не є специфічною їжею для домашніх тварин, вони можуть викликати алергію і проводити до набряку легенів, набряку Квінке та діабету.

Як визначити, що у тварини почалася алергія і які фрукти давати можна розповів головлікар ветеринарної клініки Павло Люлько, передає "УНН".

"Не можна фрукти давати, тому що це не специфічна їжа для тварин. Можна деякі фрукти давати в невеликій кількості, такого типу як яблука. Але найчастіше фрукти можуть викликати досить сильні алергічні реакції у тварин", - сказав Павло Люлько.

Він зазначив, що нічого страшного не станеться, якщо, наприклад, собака знайде фрукт на вулиці і з'їсть його. Але краще обмежувати тварин від поїдання таких фруктів.

За його словами, розпізнати алергію у тварини можна за такими ознаками:

- з'являється висип, по типу кропив'янки;
- припухають повіки очей;
- розпухає мордочка.

"Але найчастіше це висипання по тілу за типом кропив'янки. Такі червоненькі прищі. Це може бути небезпечно розвитком алергічної реакції, аж до набряку легенів і набряку Квінке. Розумієте, фрукти не специфічний продукт для тварин. Тому що тварини так само хворіють на діабет, як і люди. І, на жаль, ніхто з господарів не знає про те, який цукор у їх тварини. Тому не треба давати кавуни, ягоди всілякі. Не треба тварин олюднювати", - додав Павло Люлько.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
26

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні