Полтавський «терорист» може бути вже мертвим, – МВС

0
0
Полтавський «терорист» може бути вже мертвим, – МВС
Поліція продовжує пошуки Романа Скрипника, який 23 липня у Полтаві захопив у заручники поліцейського. Однак у МВС припускають, що чоловік міг покінчити з життям.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Одна з версій - що ця людина, можливо, вже є і неживою, тому що, за даними поліції і за свідченнями поліцейських, яких він брав у заручники, він був під дією, як здавалося, сильних наркотичних засобів, метамфетамінів. Також такі свідчення дали ті люди, які з ним близько спілкувалися, що він дуже серйозно сидів на наркотиках. Ми думаємо, що він міг завершити життя самогубством", - сказав Геращенко.

Водночас заступник голови МВС зазначив, що поліція продовжує пошуки зловмисника.

"Ми сподіваємося найближчим часом зрозуміти, чи ця людина жива, чи не жива, і зробити так, щоб вона відповідала за свої дії", - додав Геращенко.

Нагадаємо, 23 липня співробітники карного розшуку Полтавської області проводили операцію із затримання людини, яка підозрюється в крадіжці автомобілів. Під час затримання чоловік встиг дістати гранату РГД-5, витягнув чеку і схопив за руку співробітника поліції. Пізніше замість співробітника поліції в заручники взяв начальника карного розшуку. Також злочинцеві дали службовий автомобіль, на якому він разом із заручником пересувався містом.

Правоохоронці дали можливість Скрипнику виїхати поза межі міста на службовому автомобілі.

Пізніше стало відомо, що Скрипник посеред дороги кинув авто і зник у лісосмузі. Захопленого в заручники офіцера поліції звільнили.

За цим фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 348 ("Посягання на життя співробітника правоохоронного органу"), ст. 349 ("Захоплення працівника правоохоронного органу в заручники") та ст. 263 ("Незаконне поводження з боєприпасами") Кримінального кодексу України.

Йому може загрожувати довічний термін позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні