Що кажуть місцеві чиновники стосовно посилення карантину на Волині

0
6
Що кажуть місцеві чиновники стосовно посилення карантину на Волині
Волинь поділили на чотири епідеміологічні зони з різними карантинними правилами.

Місцеві чиновники озвучили стосовно цього "Суспільному" свою позицію.

Нагадаємо, напередодні 31 липня державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Луцьк до "червоної" епідеміологічної зони. З 3 серпня Луцькрада мала б зачинити ДНЗ, ресторани і припинити рух громадського транспорту.

Що кажуть в Луцькраді

"Це рішення нас здивувало", - розповів Суспільному виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. З його слів, станом на 1 серпня влада міста не збирається зачиняти дошкільні заклади, кафе та зупиняти роботу громадського транспорту.

"Ми не розуміємо, чому саме Луцьк, а не Рівне, Івано-Франківськ, Одеса - де показники набагато гірші ніж у нас? Напевне МОЗ має якось аргументувати таке своє рішення. Я не бачу підстав зупиняти транспорт", - каже очільник Луцькради.

З його слів, напередодні у соцмережах провели опитування. 99% опитаних - проти посилення карантину.

Остаточне рішення, щодо посилення карантину в місті, Луцькрада озвучить 3 серпня. Тоді відбудеться сесія. "Хоча, вже сьогодні я знаю позицію депутатів. Вона така ж, як і в мене", - сказав Пустовіт. З його слів представники бізнесу, вже попередили, що відстоюватимуть подальшу роботу закладів громадського харчування у Луцьку.

Що кажуть в облраді

Згідно з рішенням держкомісії ТЕБ та НС, у "помаранчевій" зоні опинилися: Луцький та Любешівський райони. У "жовту" зону потрапили 5 районів: Горохівський, Ківерцівський, Локачинський, Маневицький, Турійський та місто Нововолинськ.

За кілька годин після оголошення рішення держкомісії, голова облради Ірина Вахович опублікувала на власній сторінці у соцмережі допис, у якому повідомила, що не підтримує посилення карантинних обмежень.

Спільну позицію, щодо поділу міст та районів області на епідеміологічні зони, ОДА та облрада озвучать 3 серпня.

"До понеділка будемо повністю готові по нормативній базі, що можна з цим зробити, будуть перемовини", - розповіла Ірина Вахович.

З її слів, через карантин обласний бюджет недофінансований на 200 мільйонів гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні