Уряд має відповідати: Надточій вимагає компенсації для Луцька через «червону зону»

0
3
Уряд має відповідати: Надточій вимагає компенсації для Луцька через «червону зону»
Разом із запровадженням у населеному пункті червоного рівня епідемічної небезпеки, уряду необхідно передбачити фінансову компенсацію бізнесу та людям, які там працюють.

Таку пропозицію у понеділок, 3 серпня,під час позачергового засідання Луцькради озвучила представниця Громадянського Руху "СВІДОМІ", депутатка Алла Надточій.

Так, обранці громади ухвалили звернення до центральної влади з вимогою скасувати у Луцьку "червоний" рівень небезпеки та скасувати адаптавний карантин взагалі. Надточій запропонувала долучити до проєкту рішення пункт щодо згаданих вище компенсацій від Кабінету міністрів.

"Якщо запроваджують червоні зони, то нехай і беруть на себе відповідальність та надають містам фінансову підтримку. У нас втрачає бізнес, бо не може провадити свою діяльність, втрачають люди, які залишаються без роботи, та втрачає місто, яке недоотримує податків”, – зазначила вона.

Підтримав колегу Микола Яручик. Він зауважив, що раніше вже була практика відшкодування коштів підприємцям, які зупинили свою діяльність під час карантину.

"Серед моїх знайомих підприємців є люди, які отримали компенсації, коли не виходили на роботу під час карантину. Вважаю, якщо ми зараз цей пункт додамо до проєкту рішення, то, можливо, центральна влада до нас дослухається і напрацює відповідний механізм певних доплат”, – сказав Яручик.

У ході обговорення депутати запропонували детальніше вивчити питання та напрацювати на наступне сесійне засідання окреме звернення.

У підсумку, з ініціативи Алли Надточій було оформлено доручення департаменту економічної політики вивчити ситуацію щодо надання компенсацій та підготувати разом із нею відповідне звернення до органів центральної влади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні