«Відповідаю лише за своє відділення», – волинський лікар про переповнені палати хворими з COVID-19

0
3
«Відповідаю лише за своє відділення», – волинський лікар про переповнені палати хворими з COVID-19
Волинський лікар, завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко спростував інформацію про те, що волинські лікарні переповнені хворими на коронавірус.

Лікар пояснив, що коли казав про хворих, мав на увазі загалом пацієнтів свого відділення пульмонології.

На своїй сторінці у фейсбуці Олег Яковенко розповів про ситуацію щодо інформації, яка з’явилась сьогодні в ЗМІ з посиланням на його інтерв’ю.

Друкуємо допис лікаря не змінюючи:

"Я відповідаю лише за своє відділення (про що і сказав журналісту по телефону), де станом на ранок 4 серпня маю заповнене відділення (30 ковідних хворих з пневмоніями більшість з яких є кисневозалежними, плюс вже 5 нових поступивших хворих протягом дня).

Проте, частина хворих вже запланована на виписку або переводиться в інші медичні заклади для продовження лікування по місцю проживання або в інше відділення, наприклад в реанімацію.

Така робоча ситуація для мого колективу є звичною та стабільною за останні місяці, важкою для мого персоналу але не катастрофічною як інтерпретують ЗМІ.

Так, я сказав, що інтенсивна робота та щоденне поступлення хворих з COVID-19 в обласну інфекційну лікарню подібна до ситуації яка є в моєму відділенні, так як маю зворотній зв’язок зі своїми колегами в професійній площині з цього закладу.

Відровідати за завантаження хворими на COVID-19 в інших закладах області, в тому числі віднесення Луцька в "червону зону" не в моїй компетенції, так як я відповідаю лише за своє відділення, свою роботу, своїх хворих".

"Все розпочалось з журналіста радіо який зателефонував та попросив прокометувати ситуацію з COVID-19 яка склалась останнім часом, і журналіст знає, що я відповідав лише за себе", – додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні