«Друга хвиля» коронавірусу буде в жовтні-листопаді, – Степанов

0
-10
«Друга хвиля» коронавірусу буде в жовтні-листопаді, – Степанов
Восени, з жовтня-листопада, з початком сезонної епідемії грипу та ГРВІ, кількість хворих на COVID-19 суттєво зросте.

Як пише Укрінформ, про це на брифінгу 11 серпня сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Ми рахували, що у нас буде так звана “друга хвиля”, тобто суттєве збільшення кількості хворих, в жовтні-листопаді. Це буде поєднано із сезонною епідемією грипу, який починається в жовтні. Так рахував увесь світ, що суттєве збільшення кількості хворих на COVID-19 буде восени, в жовтні-листопаді. Ми зараз бачимо, що всі країни Європи теж фіксують різке зростання кількості хворих на COVID-19”, - сказав Степанов.

Він поінформував, що одночасно зі збільшенням кількості ліжок у лікарнях “другої хвилі” для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, збільшено кількість ліжок, до яких підведено кисень — на 2,5 тис. одиниць.

Також, за словами міністра, на останньому засіданні комісії ТЕБ та НС буде дано доручення головам облдержадміністрацій щодо забезпечення централізованим киснем до 80% ліжок, які призначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я почало підготовку лікарень "другої" хвилі для прийому пацієнтів з діагнозом COVID-19. Підготовлено вже 10 237 ліжок.

Станом на 11 серпня в Україні лабораторно підтверджено 83 115 випадків COVID-19, із них за добу – 1 158.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні