Відомо, хто придбав ділянку в центрі Луцька, яку оцінюють в 120 тисяч доларів. ФОТО

2
-2
Відомо, хто придбав ділянку в центрі Луцька, яку оцінюють в 120 тисяч доларів. ФОТО
Сумнозвісну ділянку на вулиці Богдана Хмельницького, поблизу Луцької міської ради, де торік горіли залишки приватного будинку, придбав колишній митник Олег Євтушок. Станом на 12 серпня 2020-го на ділянці встановлена огорожа, в’їзд перекритий шлагбаумом.

Дані про нового власника нерухомості журналістка Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Оксана Петрук відшукала у відкритих державних реєстрах.

Багато років на вулиці Богдана Хмельницького, 28, поблизу Луцької міської ради, стояв покинутий будинок. Лучани і гості міста часто скаржились на розвалюху, де ще й ночували безхатьки. Влада розводила руками – це приватна власність. Майже рік тому, у вересні, посеред білого дня хата загорілася. Серед версій займання був і підпал, адже місце дуже привабливе для інвестицій.



Тоді журналісти «12 каналу» відшукали власника пошкодженого майна і запитали, чи надходили йому пропозиції продати ділянку. На це Олександр Олійник відповів так:

«Комерційна таємниця, назвемо так. Сталася ситуація, постраждали люди, сусіди, є купа проблем. Не маю бажання це все коментувати».

У коментарі журналістам ріелторка Лариса Мосійчук сказала, що ділянка на вулиці Богдана Хмельницького площею близько 6 сотих може коштувати від 120 до 150 тисяч доларів.

Після того, як згарище розібрали, на ділянці почали паркувати автомобілі, адже поблизу – багато магазинів, міська рада.

У червні 2020-го сусіди забили на сполох через початок будівельних робіт. Люди тривожились через те, що з ними ніхто не узгоджував проектів і планів будівництва.

Нині на Богдана Хмельницького, 28 вже встановлена металева огорожа, в’їзд на територію обмежено.



В управлінні містобудування та архітектури Луцької міської ради не знають, що планують спорудити за цією адресою.

«Востаннє ми погоджували містобудівні умови за цією адресою у 2010-ому під адмінприміщення. Зараз ці містобудівні умови вже не дійсні. Жодних містобудівних умов останнім часом ми не видавали. До нас поки ніхто не звертався», – зазначила начальниця відділу генерального плану Антоніна Лохманова.

Згідно інформації з Публічної кадастрової карти та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, ділянку у червні цього року придбав Олег Євтушок. Ще у 2019-ому він обіймав посаду головного державного інспектора відділу технічних систем митного контролю та зв’язку управління матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Волинської митниці. У червні цього року Олег Євтушок зареєструвався підприємцем з основним видом економічної діяльності «надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Олег Євтушок – митник в другому поколінні. Його батько Петро Євтушок був одним з перших очільників Волинської митниці, працював на різних посадах у структурі до 2019-го року. Туди влаштувалися і його син з дочкою. Він також відомий тим, що, викриваючи корупційні схеми своїх колишніх колег за посередництвом телеканалів «Аверс» та «1+1», зажив слави митника-правдоруба.

Статки родини Євтушків, щодо яких виникає чимало питань, вже потрапляли в поле зору журналістів.

Згідно декларацій про майно і доходи, у 2018-му Олег Євтушок за основним місцем роботи заробив 176 699 гривень, а в 2019-му ще менше – 109 тисяч гривень. Таким чином, впродовж 2014-2019 років митнику нарахували близько 625 тисяч гривень зарплати, що еквівалентно близько 25 тисячам доларів США.

Крім того, протягом 2018-2019 років у Олега Євтушка, якщо вірити декларації, не було жодних заощаджень на рахунках у банках, або ж у готівці.

«Сила правди» сконтактувала з колишнім власником ділянки, підприємцем Олександром Олійником. На запитання про те, чи може він назвати суму коштів, за яку продав землю, він відповів, що це комерційна таємниця.

«Журналісти просто хотіли уваги», – прокоментував озвучену раніше у ЗМІ ймовірну вартість ділянки у 120-150 тисяч доларів співрозмовник.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тож на митниці маленьки зарплати , як митник з своїм мізером міг собі це позволити? Де НАЗК де ДБР ? Чому вони не порушують криміналів про декларації даних громадян?
Відповісти
нічого путнього не побудує мала ділянка немає розривів до сусідних будинків
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні