В Україні хочуть ліквідувати паперові паспорти: кому доведеться оформити ID-картку і скільки це коштує

0
-1
В Україні хочуть ліквідувати паперові паспорти: кому доведеться оформити ID-картку і скільки це коштує
В Україні ліквідовують паспорти старого зразка. Замість того, щоб вклеювати фото у звичну книжечку, доведеться оформлювати пластикову ID-картку.

Такі зміни до законодавства пропонує уряд і вже зареєстрував у Раді законопроєкт.

Скільки коштуватиме ця послуга, і хто першим має оформити собі новий документ — говорили у Сніданку з 1+1.

Вклеювати фото в паспорт більше українці не будуть. Уряд хоче, аби у всіх були пластикові ID-картки. Позбавляти паперових книжечок будуть поступово: у 25 і 45 років. Це затвердять законом. Документ зареєстрували в Раді. Якщо його ухвалять, то усі паперові паспорти у формі книжечки матимуть термін дії. Коли він скінчиться, треба буде оформити пластик.

Світлана працює в банку. З практики роботи з клієнтами знає, скільки незручностей виникає з пластиковими паспортами. Не скрізь вони є повноцінними без паперового витягу про реєстрацію.

"Якщо його не заламінувати, то він стане непридатним за кілька місяців. Якщо заламінувати, то як носити цей лист А4. Якщо місце реєстрації змінюється, то відстежити це складно. У паспорті ми відразу хронологію бачимо. Тут в паперовому носії це складно", – розповідає жінка. Крім того, вона невдоволена, що і їй доведеться отримати ID-картку.

Наразі коштує ID-картка на заміну паспорта зразка 1994 року 745 гривень. Якщо треба оформити терміново – це плюс 113 гривень.

Нових паспортів не уникнути. Папір на пластик доведеться замінити раз і на завжди: коли виповниться 25, або 45 років – замість вклеювання фото. Далі нова ID-картка оновлюється що десять років. Безстроковими паперові паспорти будуть лише в тих, хто встиг вклеїти фото до 45 років ще до ухвалення нового закону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні