Епідеміолог назвав відмінності коронавірусу та «свинячого» грипу

4
-2
Епідеміолог назвав відмінності коронавірусу та «свинячого» грипу
Індекс поширення пандемії коронавірусу вдвічі вищий поширення так званого свинячого у 2009 році.

Про це розповів у інтерв'ю Укрінформу чернівецький епідеміолог, заступник керівника обласного лабораторного центру Юрій Падурару, який сам переніс COVID-19.

"Остання пандемія була у 2009 році – так званий свинячий грип. Але нинішня пандемія коронавірусу відрізняється від попередніх пандемій більш масовим характером. Наприклад, під час поширення "свинячого" грипу так званий індекс заразності становив 2 особи. Тобто, вважалося, що в середньому один хворий може заразити двох здорових людей. Під час пандемії коронавірусу цей індекс удвічі вищий. Зараз вважається, що один хворий на COVID-19 в середньому може заразити 4 особи. Тобто, швидкість поширення цієї інфекції удвічі вища", - підкреслив епідеміолог.

Він зазначив, що пандемія відрізняється від епідемії тим, що у будь-який період року усі країни світу одночасно переживають епідемії тієї чи іншої інфекційної хвороби.

"Зазвичай пандемії викликаються некерованими інфекціями. Некерованими з точки зору відсутності вакцини, відсутності лікування, відсутності сталих знань про збудник, який викликав цю пандемію, масовість захворювання, неготовність держав до надання медичної допомоги, неготовність закладів охорони здоров’я", - додав Падурару.

За його словами, про наслідки нинішньої пандемії коронавірусу ще зарано говорити. Адже хвороба лише набирає обертів. А вплив на роботу внутрішніх органів людини від цієї недуги ще до кінця не вивчений.

"Через декілька років, коли науковці по завершенню пандемії підрахують людські втрати, втрати економічні, психологічні втрати, то ці наслідки будуть катастрофічними за своєю масштабністю. Адже такий вплив на здоров’я людей не мала жодна пандемія. Коли сто відсотків населення планети є під загрозою інфікування і перенесення хвороби. Також дуже високим є відсоток середніх і важких форм хвороби. Ці форми призводять до віддалених наслідків – порушується робота серцево-судинної системи, робота легень, порушується робота внутрішніх органів. І ми не знаємо ще всіх віддалених наслідків для людей, які перехворіють. А перехворіє, в залежності від термінів створення вакцини, дуже велика частина людей", - вважає епідеміолог з Чернівців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/yaka-bude-zarplata-vijskovim-v-ukra%D1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/nachislenie-bolnichnyx-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/obyavlen-v-ukraine-godom-matematicheskogo-obrazovaniya.html
https://sylnaukraina.com.ua/prorotstvo/prorochestva-ot-izvestnyx-ekstrasensov-i-astrologov.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/osvita/stipendiya-v-ukraine.html
Відповісти
Вы вообще осознаете что творится в Украине?!
Мне кажется нам подставляют какие то левые новости и мы часто не читаем новости из первых рук.
Перебрав кучу источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что СМИ предоставляют хоть какую то картину жизни в которой находимся.
Очень важно в наше время отбирать настоящие СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/sutochnye-v-ukraine-s-1-yanvarya/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю телевизор!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно правительству. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте лишние, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/prognoz/predskazaniya/peredbachennya-volfa-messinga-pro-te-shho-chekaye-ukra%D1%97nu.html
Відповісти
Занимаюсь лечением уже более 10 лет.
И вот недавно прочитал информацию что продукты пчелы очень полезны и отлично повышают иммунитет.
Перечитав массу информации на сайте http://www.pchelandiya.net/, я узнал много полезного для себя.
А так же нашел массу народных рецептов на основе продуктов пчелы.
Вот кстати несколько хороших статей: http://www.pchelandiya.net/pilca/299-protivopokazaniya-k-primeneniyu-pylcy.html
http://www.pchelandiya.net/propolis/1322-vaginalnye-svechi-s-propolisom-ot-endometrioza.html
http://www.pchelandiya.net/lechenie-produktami-pchelovodstva/lechenie-matochnum-molochkom/725-lechenie-zabolevanij-serdca-i-sosudov-matochnym.html
http://www.pchelandiya.net/pilca/891-kak-prinimat-pchelinuyu-pylcu.html
http://www.pchelandiya.net/matochnoe-molochko/1404-kak-pravilno-prinimat-matochnoe-molochko-v-granulah.html

Думаю Вам будет полезно...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні