«Океан Ельзи» та «Бумбокс» заявили, що їхні пісні використали на святкуванні Дня Незалежності незаконно

0
1
«Океан Ельзи» та «Бумбокс» заявили, що їхні пісні використали на святкуванні Дня Незалежності незаконно
Українські гурти “Бумбокс” і “Океан Ельзи” не давали дозволу на використання їхніх пісень в святковому попурі, яке виконали зірки в центрі Києва на День Незалежності.

Про це заявили представники колективів в фейсбуці. Також вони відзначили, що організатори не зверталися до них із запитаннями щодо використання авторського контенту.

“Мені цікаво, чи всіх виконавців, чиї пісні звучали в цьому попурі, питали, а чи хочуть вони, щоб їх виконували і виконували саме ті колеги? І чи кликали їх самих взяти участь в цьому?” – поцікавилася в мережі продюсер одного з українських телеканалів Юлія Гриценко.

Продюсер гурту “Бумбокс” Олег Согомонов зазначив, що до колективу ніхто не звертався за дозволом.

“Ні, звичайно, ніхто не питав”, – зазначив він.

Також інформацію підтвердила і представниця гурту “Океан Ельзи” Вікторія Хоменко.

“Незалежність – це свобода, повага і до себе, і до інших, в тому числі прав. Здається так банально і ясно? Не всім. З питань використання пісні “Океану Ельзи” сьогодні зранку– ні, не давали дозвіл! Більш того, до нас навіть не зверталися”, – додала менеджерка колективу.

У мережі виникли суперечки навколо ситуації. Багато з користувачів відзначили, що використання пісень без дозволу авторів є неповагою до них. У той же час інші додали, що номер в результаті вийшов яскравим, тому приводів для конфліктів немає.

“А як же авторське право? Мене якось зараз прибило прямо. Ті, хто повинен стояти на забезпеченні виконання законів і зберігати права, тупо плюнули офіційно в очі всім. Тут ось прецедент, коли іменам плюють в їхнє авторське право”, – обурилися в мережі.

“Нормальне ж було виконання, не зіпсували нічого. І, на мій погляд, виконання пісень у День народження країни – це почесно”, – не погодилися інші.

Нагадаємо, в День Незалежності, 24 серпня, на Софійській площі в Києві українські артисти виконали яскраве попурі з найпопулярніших хітів незалежної України. Шоу Made in Ukraine об’єднало 42 легендарних трека, які виконали 18 артистів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні