Лучани хочуть бачити при владі місцеву команду

1
-4
Лучани хочуть бачити при владі місцеву команду
Місцеві вибори відбудуться в Україні 25 жовтня, якщо цьому не завадить стрімкий ріст захворюваності на коронавірус. І, як свідчить соціологія, люди хочуть бачити на місцях саме місцеві команди.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив політолог, співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход.

"У Луцьку регулярно проводяться соціологічні опитування. І кожне з них фактично підтверджує висновки, зроблені Соціологічною групою "Рейтинг" на основі їхнього опитування, проведеного в другій половині липня. А вони свідчать про серйозну перспективу регіональних і місцевих політичних платформ на цих місцевих виборах. У липні понад половина опитаних, а саме 53 % українців, схилялась до того, аби підтримати на місцевих виборах у жовтні саме місцеву партію, навіть якщо вона буде балотуватися лише в одній області, натомість лише 27 % мали намір голосувати за відому національну політичну силу. Якщо говорити про ситуацію в Західній Україні і, зокрема, в Луцьку, то тут ситуація для національних партій є ще менш сприятливою. Тут 57 % виборців готові голосувати за місцеву партію", – зазначив він.

Як розповів Наход, за останніми опитуваннями, які поки не оприлюднюють, у Луцьку стрімко втрачає позиції "Слуга Народу". Натомісьб Громадянський Рух "СВІДОМІ" впевнено нарощує підтримку.

"Народний праймеріз "Стань депутатом Луцькради", який наша команда провела в липні-серпні, лише підтвердив, що люди підтримують тих, кого знають, чию роботу на місцях бачать", – зауважив політолог.

Із його слів, соціологічні дослідження підтверджують, що українці за роки незалежності навчились відділяти місцеву політику від національної, відділяти діяльність місцевих лідерів від партійних лідерів у Києві.

"Це відбувається ще й тому що українці дуже швидко зачаровуються та розчаровуються у політичних лідерах. Так було з Тимошенко та Порошенком. Торік вони покладали серйозні надії на команду Президента Зеленського, але розчарувалися знову. І це розчарування саме через нефахових людей в команді, недолугі рішення центральної влади, відсутність на місцях авторитетних людей у їхніх командах. Низька компетенція владної команди є ключовою причиною незадовільних результатів – так вважає більшість опитаних українців як в опитуванні "Рейтингу", так і в місцевих опитуваннях. А такі ляпи "слуг", як-от "Луцька область", "корабельна сосна" чи "продай собаку – оплати комуналку", взагалі перетворюють їх в об’єкт для насмішок", – зазначив Михайло Наход.

Отож, запевнив він, як результат – на місцевих виборах українці, і лучани зокрема, більше орієнтуватимуться на місцевих лідерів, які себе зарекомендували, чиї результати можна відчути, чиї офіси постійно відкриті і працюють не лише під час виборів. Тому, зауважив політолог, варто очікувати прогнозованих сюрпризів наприкінці жовтня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"По приколу" зелених вже не "прокотить"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні