Народний синоптик розповів, якої погоди чекати у вересні, жовтні і листопаді

0
-5
Народний синоптик розповів, якої погоди чекати у вересні, жовтні і листопаді
Погода восени в Україні буде переважно теплою, періоди похолодання будуть короткими.

Про це "Фактам" розповів народний синоптик Володимир Деркач, передає УНІАН.

Погода у вересні

"Перший місяць осені захопить з кінця серпня помірне тепло вдень і холодні ночі. Вже в середині першої декади температура підвищиться. Тепло буде і майже всю другу декаду вересня, і тільки потім температура знизиться. Також можливі короткочасні дощі", - повідомив він.

За інформацією народного синоптика, остання десятиденка вересня порадує українців гарною погодою. Очікується помірне тепло вдень, прохолодні ночі, але без заморозків.

Погода в жовтні

За прогнозом Деркача, у перші дні жовтня в Україні збережеться досить тепла погода, але вже з середини першої декади місяця вона трохи зіпсується: задощить, температура знизиться.

Похолодання триватиме недовго, через кілька днів потепліє. Це потепління захопить і початок другої десятиденки місяця. Потім погода буде прохолодною і з дощами, але не дуже сильними. Останні десять днів жовтня будуть прохолодними, ночами можливе сильне зниження температури і навіть заморозки.

Погода в листопаді

Народний синоптик прогнозує, що початок листопада в Україні буде дощовим, але в середині першої декади прийде бабине літо. Тепло захопить і перші дні другої декади листопада.

"А з середини місяця погода зіпсується, прийдуть середньої інтенсивності дощі, що переходять в сніг. На щастя, зниження температури триватиме всього 2-3 дні, потім знову потепліє. У третій декаді листопада температура хоча і знизиться, але не критично - мінусова спостерігатиметься ночами і зрідка вдень", - розповів Деркач.

Народний синоптик також дав прогноз погоди на грудень 2020.

"Зима почнеться з незначного похолодання, але порадує і нетиповим для цього періоду теплом - "зимовим" бабиним літом. Після цього температура підвищиться, часом - невеликі опади. Під кінець першої і на початку другої декади грудня буде спостерігатися незначне зниження температури", - повідомив він.

У середині місяця потепліє. На День святого Миколая, 19 грудня, вночі може бути зниження температури. Остання декада грудня теж очікується теплою з нетиповою як для зими погодою. Тільки під кінець року можливі незначні заморозки і сніжок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні