--> Луцький ЦНАП знову розпочав роботу з відновлення втрачених чи вкрадених «прав» водія | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцький ЦНАП знову розпочав роботу з відновлення втрачених чи вкрадених «прав» водія

0
3
Луцький ЦНАП знову розпочав роботу з відновлення втрачених чи вкрадених «прав» водія
У Центрі надання адміністративних послуг міста Луцька відновили прийом документів на послугу з відновлення втраченого посвідчення.

Про це повідомляє ІА КОНКУРЕНТ.

Для цього необхідно здійснити певний алгоритм дій.

Якщо ви виявили втрату прав, необхідно не панікувати і насамперед звернутися в поліцію для написання заяви про втрату або крадіжку документа, що допоможе в майбутньому відновити права. Далі збираєте необхідні для відновлення документи і приходите у ЦНАП.

Документи, що надає громадянин для відновлення посвідчення водія:
1. паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи) або:

тимчасове посвідчення громадянина України;
посвідка на постійне проживання;
посвідки на тимчасове проживання;
посвідчення біженця;
посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;
посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист.
2. довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають відмітку в паспорті);
3. довідку з поліції (у разі викрадення);
4. медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом (форма 083/о);
5. платіжний документ (квитанція), який засвідчує оплату адміністративної послуги.

Адміністративний збір становить 219 грн.

У разі звернення у ЦНАП, після подання заявки ви очікуєте смс-повідомлення про готовність нового посвідчення. На замітку: дії національного посвідчення водія становить 30 років і обчислюється з дня його оформлення.

З 2020 року в Україні запроваджено мобільний застосунок «Дія», який дозволяє використовувати електронні водійські права. Щойно ваше посвідчення буде готове, воно відображатиметься у додатку.

ЦНАП працює з понеділок до четверга з 8:00 до 17:00, у п'ятницю – з 8:00 до 15:45. Щодня з 13:00 до 13:45 – дезінфекція приміщення.

При зверненні у ЦНАП обов’язково одягніть захисну маску, рукавички та дотримуйтеся дистанції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні