Найбільша археологічна знахідка Луцька з часів незалежності

1
-1
Найбільша археологічна знахідка Луцька з часів незалежності
Відбулося відкриття галереї, що сполучає між собою нововідкриті підземні приміщення Башти Чорторийських та єзуїтського колегіуму. Про це йдеться у дописі «Волинських новин».


«Це найбільші археологічні відкриття на Волині з часів проголошення Незалежності України. Вони не залишили байдужими нікого, адже саме тут і зараз відкривається невідома історія нашого міста!» – йдеться у пості.


Під час археологічних робіт натрапили на чимало знахідок, - повідомляє секретар Луцького міського голови Ігор Поліщук у фейсбуці.


«Під час розкопок вдалося відшукати унікальні речі, яких немає жоден музей України. Це і скляний посуд, ручне оригінальне оздоблення каменів, фаянс 19 століття виробництва Великобританії (Лондон), цегла дзеркально датована 1826 роком і навіть заклад-мініатюр, який ставили на куток під час будівництва приміщення на знак добробуту та благополуччя. Але це лише частина тих унікальних речей, які зберігають підземелля», – написав посадовець.


Роботи відбувались спільними зусиллями Охоронної археологічної служби Інституту археології НАН України, Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у Луцьку, Спілки археологів України та Волинського національного університету імені Лесі Українки у рамках міжнародного проєкту «Польща-Білорусь-Україна».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це відколи І.Поліщук став секретарем міського голови,якого в Луцьку після смерті М.Романюка немає?Секретар міської ради_Г.Пустовіт,він же виконувач обов"язків міського голови.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні