Для підлітків ЦНАП запустив послугу з оформлення першого паспорта та ідентифікаційного номера

0
2
Для підлітків  ЦНАП запустив послугу з оформлення першого паспорта та ідентифікаційного номера
Послугою ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та ідентифікаційного номера платника податків, у Володимирі-Волинському вже скористалися 26 дітей.

Про це повідомляє ВОЛИНЬonline.

Запуск послуги дозволяє зменшити кількість візитів громадян до держорганів, оскільки відтепер відпадає необхідність відвідування Центру обслуговування платників податків для написання заяви й отримання довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Загалом за послугою з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки до ЦНАПу звернулись 250 жителів міста, з яких 130 отримали паспорт вперше при досягненні 14 років і 26 – скористались послугою 2 в 1 .

“Наш ЦНАП другим у Волинській області розпочав надання послуг з виготовлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм. Адміністратори центру пройшли навчання для надання нової комплексної послуги при оформленні першого паспорта в 14 років.

Заява на оформлення ID-картки одночасно є заявою на присвоєння податкового номеру. До травня громадяни повинні були звернутися в податкову для оформлення ідентифікаційного номеру, тепер при оформленні паспорта їм автоматично присвоюється ідентифікаційний код.

Ми дуже раді, що приєдналися до такого проекту, що дозволить скоротити час громадян і їм більше не потрібно буде відвідувати два органи самостійно”, – зазначила директор Центру надання адміністративних послуг міста Володимира-Волинського Алла Троць.

Окрім звернень щодо паспорта громадянина України у формі ID-картки, у ЦНАПІ отримали 466 звернень на виготовлення закордонного паспорта.

Порівняно з попередніми місяцями, найбільше звернень надійшло в серпні. У Центрі надання адміністративних послуг пояснюють, що це зумовлено початком навчального року і, відповідно, збільшенням кількості бажаючих змінити місце реєстрації проживання.

З 1 по 31 серпня в ЦНАП надійшло 363 звернення з питань реєстрації місця проживання, знято 66 осіб, зареєстровано на проживання 297 осіб. 76 громадян, які звернулися в Центр надання адміністративних послуг, скористалися правом одночасної реєстрації і зняття з попереднього місця проживання.

“Така послуга на сьогодні теж у нас надається. Якщо людина зареєстрована в іншому місті, приїхавши до нас на проживання, вона може нею скористатися”, – зауважує Алла Троць.

Змінилась у ЦНАПі і кількість послуг, які надає управління соціального захисту населення. Із серпня тут розпочали прийом звернень громадян на призначення допомоги по вагітності та пологах, а також одноразової допомоги при народженні дитини.

Крім того, 5 адміністраторів центру пройшли навчання щодо надання послуги “єМалятко”, ініційоване Міністерством цифрової трансформації, та отримали доступ до прийому документів цієї послуги.

“Цей рік – непростий для нас, але ми продовжуємо створювати безпечний простір для наших відвідувачів і співробітників. Дотримуємося карантинних обмежень разом з усією країною, у той же час знайшли спосіб безпечної комунікації із заявниками.

На сьогодні для того, щоб забезпечити дотримання протиепідемічних вимог, паспортні послуги ми намагаємося надавати за попереднім записом. Щоб отримати будь-яку консультацію, можна скористатися номерами телефонів 3-49-59 або 0634712417.

Крім того, у нас є сторінка у соціальній мережі Фейсбук, де ми інформуємо про зміни в законодавстві, нові послуги ЦНАПу.

Працюємо над наповненням сторінки ЦНАПу на Офіційній сторінці міста, де розміщуємо інформацію про адміністративні послуги. У інформаційних картках можна знайти відомості про перелік необхідних документів для надання/отримання адміністративної послуги.

Продовжуємо наповнювати розділи, адже інформаційні технології постійно розвиваються й ми теж намагаємося йти в ногу з часом”, – відзначила Алла Троць.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні