Командувач ООС назвав заяву ватажка бойовиків неправдивою і нагадав про право ЗСУ на "адекватну відповідь"

2
2
Командувач ООС назвав заяву ватажка бойовиків неправдивою і нагадав про право ЗСУ на "адекватну відповідь"
Він зазначив, що за вказаний період українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, так само як і протилежна сторона.

Про це повідомляє УНІАН.
Звинувачення ватажка бойовиків «ДНР» Дениса Пушиліна щодо нібито спорудження українськими військовими інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми не відповідає дійсності, є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей щодо режиму тиші, досягнутих 22 липня 2020 року. Про це йдеться у заяві командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, оприлюдненій на сторінці штаба ООС у Facebook.

«Мною, Командувачем Об’єднаних сил, разом з керівником української сторони СЦКК здійснено перевірку фактів, викладених в заяві так званого голови «ДНР» щодо обладнання українською стороною інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми Донецької області з відповідними координатами (48°22′57′′N 37°56′55′′E). За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню», – повідомив Кравченко.

Він зазначив, що за вказаний період українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, так як і протилежна сторона.

«В разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями Російської Федерації по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами», – додав командувач ООС.

Погрози Пушиліна на адресу ЗСУ

Ватажок бойовиків Денис Пушилін пригрозив відкрити вогонь по позиціях українських військових з 8:00 7 вересня. Причиною анонсованих обстрілів він назвав нібито порушення українською стороною домовленостей, досягнутих 22 липня щодо режиму тиші.

Пушилін стверджує, що бойовики вимагали від ЗСУ закопати траншеї, які були вириті бійцями нібито після 22 липня, а потім ще й попереджували, що «мають повне право» усунути «вказані порушення самостійно».

Ватажок окупантів додав, що чекав на виконання вимог, але не отримав від української сторони підтвердження.

Бойовики хочуть відкрити прицільний вогонь по «незаконно зведеним інженерним конструкціям» у районі населеного пункту Шуми. Україна через погрози Пушиліна скликає на 6 вересня позачергове засідання ТКГ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А сепари свої укріпспоруди знищили, і закопали,? Ні вони ще більше їх зміцнюють. Так що нічого звинувачувати дзеркало коли в самого пика крива!
Відповісти
Який бардак, що там, що тут. Ця травля один на одного не тільки війною не назовеш, а навіть партизанщиною. Одна сторона сперечається з другою: "не лізь до моєї пісочниці бо там мої машинки і ляльки, друга сторона принципово не бажає цього слухати, а лізе гратись до піску, ще й більше того з піску намагається викидувати чужі машинки та ляльки". Думаю таке непорозуміння буде тягнутись десятиліттями. Це як колишнє подружжя не може на суді розділити майно після розірвання шлюбу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні