--> Автофіксація порушень ПДР в Україні: поліція не може штрафувати власників «євроблях» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Автофіксація порушень ПДР в Україні: поліція не може штрафувати власників «євроблях»

1
2
Автофіксація порушень ПДР в Україні: поліція не може штрафувати власників «євроблях»
В МВС визнають, що патрульні не мають можливості штрафувати за перевищення швидкості, встановлене за допомогою автофіксації, власників автомобілів на іноземній реєстрації. Про це на прес-конференції заявили заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко та перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, – пише ВолиньПост.


За словами Геращенка, якщо авто на іноземній реєстрації їхатиме з України, то інформацію про несплачені водієм такого авто штрафи передаватимуть прикордонникам. Своєю чергою прикордонники попереджатимуть водія, що, в разі несплати штрафів, його можуть не впустити назад, в Україну.


Однак він додав, що ця система обміну інформацією між поліцією і прикордонниками ще розробляється.

Разом з тим, говорячи про відповідальність водіїв на «євробляхах», які є громадянами України і не збираються виїздити за кордон, Геращенко нагадав, що в Україні надані податкові пільги для власників авто на іноземній реєстрації, щоб вони розмитнили свої автомобілі і зареєстрували на українських номерах.


За словами заступника міністра, більшість водіїв вже зробили це. На уточнювальне запитання, як все ж таки за перевищення швидкості притягуватимуть до відповідальності власників «євроблях», якщо вони не перетинають кордон, Геращенко сказав: "Є штрафи за неперереєстровані авто. Це досить значні суми. І ми будемо притягувати до відповідальності таких водії за нереєстрацію авто».


З 1 червня запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.


Камери встановлені в Києві і на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху більш як на 20 км/год. Правоохоронці стверджують, що аварійність на ділянках, де встановлені камери, суттєво знизилася.


Зокрема, кількість фактів перевищення швидкості в місцях встановлення камер за 100 днів знизилась ушестеро. Цього року буде закуплено ще 220 камер автофіксації перевищення швидкості, які встановлять на дорогах державного значення. Впродовж 2021-2013 року планують закупити і встановити по всій Україні ще 400 таких камер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/razmer-alimentov-na-rebenka-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/prozhitochnyj-minimum-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/socialnaya-lgota-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/minimalnaya-zarplata-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/virobnichij-kalendar-na-traven-2018-rik-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні