У Нововолинську лікарів примусово відправляють у відпустки

0
-7
У Нововолинську лікарів примусово відправляють у відпустки
Під час сесії Нововолинської міської ради представники міської лікарні повідомили, що їх примусово відправляють у відпустки. Вони стверджують, що керівництво медзакладу навмисно приховує правду, а в разі незгоди вимагає написати заяву на звільнення, а також їх змушують писати заяви на відпустки за власним бажанням на кілька місяців, повідомляють Волинські Новини.


На сесії розглядали звіт головного лікаря Нововолинської міської лікарні про боротьбу з COVID-19. Там виник конфлікт, адже у медзакладі не все гладко.


Хірург Магомед Магомаєв, який є депутатом міськради, розповів, що ж насправді відбувається у лікарні.


«Сьогодні на сесії міськради розглядали питання про роботу міської лікарні, яка суперечить усім нормативам санітарно-епідемічного кодексу, – заявив він. – Це недостатнє видавання засобів індивідуального захисту, примусове відправлення працівників під час карантину в неоплачувані відпустки. Люди четвертий місяць не мають за що жити». З його слів, одна з таких працівниць – інвалід І групи по зору.


Крім того, закрито три відділення: денного стаціонару, фізіотерапевтичне і психоневрологічне.


«Замість того щоб зробити кабінет попередньої діагностики хворих на COVID-19 у інфекційному відділенні, таким зробили санітарний пропускник хірургічного корпусу, наражаючи усіх хворих, що там лікуються, на зараження коронавірусом, у тому числі й медперсонал, – провадить лікар. – Я просив, щоб це зробили в інфекційному відділенні, це окремий корпус на 56 хворих, там є чотири входи. Також я казав, щоб у цьому відділенні зробили реанімацію для таких хворих. Вони ж зробили це все у хірургічному корпусі».


Помічник народного депутата Ігоря Гузя Борис Карпус вважає ситуацію обурливою.


«Сьогодні ми бачили яскравий приклад того, як можна затравлювати людину, яка має не тільки особисту думку, а ще й переймається за суспільне благо, – прокоментував він. – Магомед Магомаєв неодноразово звертався до головного лікаря, до першого заступника міського голови, яка запросила до себе депутатів міської ради. Вони ініціювали цю сесію і сьогодні відбулася розправа. Головний лікар міської лікарні, який, до речі, отримує 25 відсотків ставки як лікар-статист, розповідав, що у лікарні все гаразд».


Зі слів Бориса Карпуса, питання не в тому, добре чи погано в медзакладі, а в тому, що людей не чують. Він вважає, що Нововолинській міській лікарні однозначно треба допомагати, і статус окружної лікарні, який вона зараз має, це передбачає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні