Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію та освятив храм на Ковельщині

0
-1
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію та освятив храм на Ковельщині
Як йдеться на сайті "Вісті Ковельщини" громаді Архістратига Божого Михаїла в с. Кругелі Ковельського деканату ПЦУ митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив храм і престол та очолив Божественну літургію.

З високопреосвященним служили: старший декан, протоієрей Іван Бонис, настоятель, священик Назарій Благута, декани округів – протоієреї Василь Мичко та Андрій Сех, інше духовенство Ковельського і Старовижівського благочинь.

У промові архієрей привітав парафіян із визначною подією – освяченням дому Божого. Адже для християнина – це важлива подія у житті. Віруюча людина сьомий день проводить у єднанні з Господом, переконує архіпастир.

"Для чого ми повинні присвятити воскресний день? Чи це зима, чи це літо, чи це осінь? Не косінню картоплиння, а твоєму єднанню з Богом, Який тебе створив", – пояснює високопреосвященний та додає, що цей день варто також присвятити і батькам, які тебе народили, і родині, яка виховала.

Також сьомий день нам потрібен, аби проаналізувати себе і свої вчинки, "звірити їх із Євангельською істиною".

Було відслужено літію на могилі першого будівничого цієї церкви Трифона Білашука, котрий похований біля храму. Як розповів о.Назарій, Трифон Денисович – один із перших, хто розпочав роботу й доклав чимало зусиль, аби сьогодні тут освятили місце спілкування з Господом.

На завершення Богослужіння керуючий єпархією вручив благословенні грамоти активним парафіянам, зокрема, Наталії Білашук, дружині будівничого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні