На Волині реконструюють парк. ФОТО

0
-3
На Волині реконструюють парк. ФОТО
Необхідність реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки назріла давно. Цю тему неодноразово піднімали ковельчани під час зустрічей з місцевою владою.

Про це повідомляють на веб-сайті Ковельської міськради.

Відділ містобудування та архітектури спільно з проектним підприємством «Ковелькомунпроект» напрацювали концепцію подальших змін, врахувавши пропозиції громади. З їх візуалізацією можна ознайомитись на офіційному сайті міської ради та на вході у парк.

На початку 2019 міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території реконструкції парку.

Реалізовуватись проект мав поетапно, впродовж кількох років. Цьогоріч планували здачу першої черги — облаштування площі та центрального входу в парк.

«У ці дні будівельні організації могли б приступити до виконання першого етапу робіт та почати змінювати центральну частину міста. І дуже скоро ми б уже відпочивали на нових лавочках біля сучасного фонтану, милуватись квітучими клумбами та екзотичними кущами.

Але всі хороші наміри перекреслив позов до суду одного з мешканців міста про визнання громадських слухань проекту містобудівної документації «Детальний план території реконструкції парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності» від 8 квітня 2020 року такими, що не відбулися та визнання протиправним та не чинним рішення Ковельської міської ради №66/41 від 23.04.2020 року «Про затвердження детального плану території реконструкції парку імені Лесі Українки, бульвару Лесі Українки, площі зі сторони парку та вулиці Незалежності»», – зазначають у міськраді.

Вчора, 14 вересня, Волинський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким відмовив позивачу у задоволенні його позовних вимог.

Прийняте рішення міською радою та процедуру проведення громадських слухань залишено в силі.

«Змарновано стільки часу. Ще на один рік довелось відтермінувати створення сучасної центральної частини у нашому місті, чудової зеленої зони з красивими доріжками, ліхтарями. Поки триває судовий процес не можна переходити до проектних та будівельних робіт на підставі затвердженої містобудівної документації» – говорить Олег Кіндер, — адже позивач має право не погодитись з прийнятим рішенням та подати апеляційну скаргу.

«Та все ж, я – оптиміст і вірю, що всі напрацювання неодмінно стануть реальністю. Ми будемо відстоювати прийняті проектні рішення. Вдячний ковельчанам, які підтримують задум щодо реконструкції парку. Мешканці міста неодмінно матимуть у своєму розпорядженні гарне місце для відпочинку, зустрічей, прогулянок. Ще два роки тому усім було важко повірити, яких змін зазнає колишній “Локомотив”. Але головне не слова, а результат. Так і з парком. Все у нас вдасться», – переконаний міський голова.

Нагадаємо, що в подальшому у Ковелі планується створення багатофункціонального парку, в якому облаштують зони відпочинку для різновікових груп. Кожен зможе знайти собі улюблене місце і з користю провести час. Особлива увага буде приділена дітворі. На них чекає містечко з атракціонами та майданчиками, а також відкриття дитячого кафе.

Для молоді створять зони тихого та активного відпочинку. Любителям спорту підготують місця для настільних ігор.

Звісно, попрацюють і над дизайном озеленення. Буде проведено обстеження зелених насаджень та визначено дерева, які пропонується піддати санітарній обрізці чи лікуванню. На всій території парку з’являться нові насадження різної ярусності. Планується повна реконструкція алей та їх мощення, встановлення сучасного освітлення.

З боку вулиць Косачів та Незалежності облаштують додаткові місця для паркування автомобілів відвідувачів парку.

Нові планувальні рішення пропонуються і на площі біля фонтану. Її буде збільшено для організації місця проведення масових заходів і розваг для ковельчан. Існуючий фонтан планується демонтувати, а в центрі площі збудувати новий пішохідний.

Зліва і справа від фонтану облаштують клумби та встановлять лави для відпочинку, висадять дерева з широкими кронами.

За фонтаном у планах — місце для головної ялинки міста, яка буде окрасою і центром масових розваг у період Новорічно-Різдвяних свят.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні