Роман Бондарук як кандидат на посаду Луцького міського голови розповів про своє бачення розвитку міської громади. ФОТО*

0
-4
Роман Бондарук як кандидат на посаду Луцького міського голови розповів про своє бачення розвитку міської  громади. ФОТО*
1 жовтня, відбулася прес-конференція кандидата на посаду Луцького міського голови Романа Бондарука.

Роман Бондарук називає себе єдиною реальною альтернативою нинішній міській владі, а ще позиціонує себе як незалежний керівник, який готовий ділитись власним досвідом та знаннями з лучанами.



Представник «Слуги Народу» розповів, чому він вирішив балотуватись в мери, та що разом з командою збирається зробити для Луцька.

«Луцьк потребує рішучого мера, який буде слухати лучан, а не свого патрона», - переконаний він. Свою позицію він пояснив на прикладі Старого ринку в Луцьку.

«Люди поділились на 2 групи: одні хочуть продавати та купувати товари у звичному для себе місці, інші – навести там порядок. На мою думку, не може бути «або…або», потрібно задовільнити інтереси кожної сторони. Так - по європейськи. А не бульдозерами по людях їздити. На сьогодні у нас уже є певні розробки, як можна задовольнити обидві сторони конфлікту – створити перший в Україні туристичний ринок європейського зразка», - каже Бондарук.

«Лише в діалозі з лучанами і громадами ми зможемо побудувати комфортний простір для спільного блага, - переконаний кандидат.

Після короткого вступу, Роман Бондарук дав відповіді на запитання журналістів. Серед них - про кампанію його дискредитації, яка розгорнулась в окремих ЗМІ.

«Від себе можу сказати, що мене ця серія наклепницьких сюжетів не лякає, а стимулює. Я розумію причини цієї хвилі. Не зуміли розчистити бульдозером простору білу доріжку для мого основного конкурента Ігоря Поліщука, як то зробили зі списками кандидатів від інших партій. Тепер застосовують інформаційний каток. Але я
працюватиму ще з більшою рішучістю», - прокоментував політик.



Пропонуємо відповіді на інші питання масмедіа:

Раніше ви були депутатом від фракції «Батьківщина». Чому ви обрали «Слугу Народу»?

- Ще в 2014 році я розірвав зв’язки з командою «Батьківщини». Керівник фракції вбачав в мені конкурента і на цьому підґрунті в нас стався конфлікт. Чому «Слуга Народу»? Це - єдина партія, яка справді зможе змінити Луцьк. Ми не залежимо від олігархів.

Ви готові піти на перемовини з конкурентами, заради об'єднання опозиційних до чинної влади політичних сил?

- Я завжди готовий до діалогу. Якщо від цього буде залежати розвиток нашого міста - готовий поступитися власними амбіціями.

Чи готові ви зняти свою кандидатуру заради кращого кандидата?

- Так, я готовий, якщо знайдеться достойніший. Передусім мене цікавить розвиток громади. При Романюку Луцьк був у першій трійці в рейтингах обласних центрів, за рівнем відкритості, за динамікою розвитку. А зараз ми пасемо задніх.

Всім відомо, що в Луцьку постійні затори автомобілів. Що ви плануєте з цим робити?

- Наші дороги не були розраховані на таку кількість авто. Необхідна нова система транспортного сполучення. До цього процесу потрібно підходити більш професійно. Потрібно розвантажити проспект Волі, відремонтувати об’їзні дороги, оптимізувати маршрути приміських автобусів.

Ви балотуєтесь від «Слуги Народу». На вашу партію безпосередньо впливає президент Зеленський. Натомість, однією з ваших обіцянок є відмова від «патрона». Не бачите дисонансу?

- Володимир Зеленський – це Президент України. Так, як один із натхненників її створення, він впливає на ідеологію партії, як Глава держави впливає на стратегічний розвиток усієї країни. Я ж балотуюсь на посаду мера, діяльність якого чітко регламентує закон і обов'язок перед громадою.



Що ви плануєте зробити насамперед, якщо станете мером Луцька?

- Я вважаю, що голова не повинен займатися відкриттям дитячих майданчиків чи інспектуванням ремонту доріг. Це - робота профільних департаментів. В першу чергу, мер повинен думати про залучення інвестицій, збільшення робочих місць для лучан та стратегічний розвиток міста.

Як ви прокоментуєте свій кредит у Західінкомбанку?

- Це історія 15-ти річної давності. Я показую документ, який підтверджує, що у мене відсутня заборгованість перед цим банком за кредитами, які я там справді брав. Весь бруд, що на мене ллється від окремих, контрольованих олігархами ЗМІ – маніпуляція і наклеп. Хоч я не планую відповідати на кожен з них - шкода часу і зусиль.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні