--> У Луцьку зробили сквер у пам'ять про Лесин яр | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку зробили сквер у пам'ять про Лесин яр

0
1
У Луцьку зробили сквер у пам'ять про Лесин яр
Другий день фестивалю «Фронтера» розпочався в Парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Українські, польські та білоруські літератори висадили ясени – у пам’ять про знаменитий Лесин ясен, який понад сотню років зустрічав гостей Луцького замку. Зважаючи на те, що місцина досить приваблива, ініціатори створення скверу планують тут надалі проводити різноманітні культурні заходи.

Повідомляє Волинь юа.

Ідея створення «Фронтера-скверу» належить українському письменнику Андрію Любці. Реалізовували її автори-гості фестивалю Микола Рябчук, Марія Мартисевич, Яцек Денель (Польща), Юрій Винничук та Юрій Завадський. Ну і, звісно, сам Андрій Любка.

Варто зазначити, що на Волині під час лісокультурної кампанії лісівники щороку висаджують в межах 22 мільйонів маленьких деревець. Всі вони вирощуються у лісових розсадниках. Крім того, створюються парки та сквери у громадах та містах із використанням декоративних порід, які також вирощують лісівники. Лише в рамках конкурсів проектів парків та скверів, які проводить Волинське ОУЛМГ, з допомогою лісівників було створено десятки різноманітних зелених зон у громадах та містах.

Теги: Луцьк, сквер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні