--> Ви здивуєтесь: головний суперпродукт планети росте на вашій грядці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ви здивуєтесь: головний суперпродукт планети росте на вашій грядці

0
2
Ви здивуєтесь: головний суперпродукт планети росте на вашій грядці
Вчені виявили, що буряк може запобігати деяким проблемам зі здоров’ям, зменшувати кількість шкідливих речовин і множити корисні.

Науковці вважають, що регулярне вживання в їжу буряка знижує ризик появи запалень, запобігає гіпертонії і накопиченню шкідливого холестерину в крові. Але найдивовижніше відкриття-буряк може запобігати виникненню і зростанню ракових клітин в організмі людини, пише Свідок.

“Буряк багатий необхідними поживними речовинами і органічними рослинними сполуками, здатними підтримувати оптимальне здоров’я та захищати від різних хвороб”, – узагальнили свої спостереження фахівці.

Завдяки чому ж буряк є чи не головним “суперпродуктом” планети?

Регулювати рівень кров’яного тиску допомагає буряковий сік, який містить багато органічних нітратів. При попаданні в кишечник вони трансформуються в оксид азоту. Завдяки йому кровоносні судини розширюються і тиск нормалізується.

Боротися із запаленням допомагають беталаїни. Це рослинні хімічні речовини, які є найсильнішими антиоксидантами. Вони ефективно борються з вільними радикалами, які можуть викликати запалення і пошкодження клітин. До речі, оксид азоту також допомагає контролювати запалення.

Беталаїни також допомагають знижувати активність ракових клітин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні