Експерти прогнозують стрімкий ріст долара: на що чекати у 2021 році

1
-7
Експерти прогнозують стрімкий ріст долара: на що чекати у 2021 році
В Україні курс валют у 2021 році сягатиме понад 30 гривень за долар. Такий прогноз дають різні експерти, пише ТСН.

За даними аналітика Alpari Максима Пархоменка, підсумком минулого тижня (28 вересня - 4 жовтня) стало зниження курсу гривні на міжбанку на 15 копійок: до 28.38 гривень за долар.

На його думку, цього тижня (5 жовтня - 11 жовтня) зниження курсу гривні триватиме далі.

"НБУ не уповільнює темпи падіння гривні. Через це ми цілком легко можемо зберегти поточну динаміку, до кінця тижня перевищити рівень в 28.50 гривень за долар", - каже аналітик.

Директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін також вважає, що курс гривні буде знижуватись. І на це мають вплив декілька факторів: зміна керівництва Нацбанку, дії уряду та вплив олігархів. А ось місцеві вибори жодним чином на курс не впливатимуть, переконаний експерт. 

"МВФ був зацікавлений в утриманні курсу, оскільки це стабільність золотовалютного резерву і гарантія того, що Україна зможе розраховуватися як за зовнішніми, так за внутрішніми боргами. Зараз ми бачимо, що і уряд, і нове керівництво Нацбанку не зацікавлені в цьому, оскільки йде жорстка трата золотовалютного резерву.
І такими темпами до весни ми матимемо більше 30 гривень за долар", - прогнозує Баронін.

А це, як він відзначив, вплине на життя звичайних громадян, бо відбудеться різке підвищення цін.

"Те, що відбувається з курсом - наслідок саботажу, оскільки витрачати золотовалютний резерв зараз, за умов, що потрібно віддавати борги - це шкідництво", - впевнений аналітик.

Ще один експерт, керівний партнер інвесткомпанії Capital Times Ерік Найман теж вважає, що курс долара піде вгору. За його прогнозом, наступного року американська валюта буде коштувати понад 30 гривень. "Один із факторів - великий бюджетний дефіцит", - сказав він.

Національний банк України оприлюднив курс валют на 7 жовтня: долар коштує 28,4 гривні, а євро – 33,5 гривні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы действительно осознаете что происходит в стране?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то лживые новости и мы часто не читаем новости из первых рук.
Перебрав кучу источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где вижу что журналисты показывают хоть какую то реальность в которой пребываем.
Очень важно в современном мире отбирать реальные средства массовой информации.
Вот еще одна актуальная статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/kitajskij-kalendar-viznachennya-stati-ditini-na-2020-rik/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні