7 жовтня Зеленський розпочав візит до Великої Британії

1
3
7 жовтня Зеленський розпочав візит до Великої Британії
Про нову глобальну загрозу для здоров'я людей у світі попереджають експерти.

Вони мають на увазі стійкі до антибіотиків бактерії, які можуть стати загрозою на рівні Covid-19, пише ScienceAlert.

За даними Центру з контролю і профілактики захворювань США, щорічно близько 3 млн американців заражаються стійкою до антибіотиків бактеріальною інфекцією. Із них приблизно 35 тисяч помирають.

Всього у світі щороку жертвами таких інфекцій стають 700 тис.осіб. У ВООЗ прогнозують, що близько 10 мільйонів людей можуть щорічно вмирати від стійких до антибіотиків інфекцій до 2050 року.

Через занадто часте використання антибіотиків, в тому числі в тваринництві, багато різних видів бактеріальних інфекцій, в тому числі штами гонореї, туберкульозу та сальмонели, стало дуже складно, а іноді й неможливо лікувати. Наприклад, у світі 230 тисяч людей помирають щорічно тільки від туберкульозу, стійкого до антибіотиків.

"На відміну від Covid-19, який виник раптово, криза супербактерії тільки загострюється. Це вже пандемія. Це вже глобальна криза, і через це ситуація погіршується", - заявляє професор медицини Каліфорнійського університету в Сан-Дієго Стеффані Стратді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч світу королівську побачить Зеленський, може ручку королеві поцілує, якщо вона протягне для цього, і все. Толку від тої зустрічи для нашої України, як "з козла - молока".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні