На Волині кандидат у депутати роздавав смоктунці виборцям

3
14
На Волині кандидат у депутати роздавав смоктунці виборцям
У місті Ковель перехожим роздавали солодощі та агітаційні листівки на користь кандидата у депутати Ковельської міської ради Романа Шворака. Інцидент трапився 8 жовтня.

Про це повідомляє ОПОРА.

Спостерігач ОПОРИ зафіксував інцидент на вулиці Шевченка та звернувся до поліції. Агітатор повідомив партію про можливий факт порушення, але продовжив розповсюджувати цукерки та друковані матеріали.

Як пояснив ОПОРІ Роман Шворак, вперше бере участь у виборах. Каже: не знав, що роздача продуктів може розцінюватися як підкуп виборців та заборонена Виборчим кодексом.

"Чув, по тому, що можна давати – ручки чи ще щось, що там є обмеження по роздачі чи то 57, чи то 63 гривні. Ці цукерки на паличці – власного виробництва, я думав, що людям буде приємно, що ми у Ковелі цю цукерку виробляємо. Ми її не купували ніде, це власне виробництво, у мене є карамельний цех", – зазначив він.

Кандидат надрукував листівки на власному принтері та зібрав солодощі. "Я думав, що людям буде приємно. Не знаю, що ще додати – просто вибачаюся за цю ситуацію", – зауважив Роман Шворак.

Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ Національної поліції у Волинській області Віталій Ковальчук підкреслив, що подію зафіксували, а осіб, котрі роздавали брошури із цукерками опитали. Нині вирішується питання про внесення відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань. Остаточне рішення – за прокуратурою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В ПОПи є не один "карамєльний заводік"..
і ЩО?
Відповісти
І ЩО? Отой ПОП тебе під вибори отими "карамєлями" перед виборами задобрював?
Відповісти
Звикайте, бо потім на одні "смоктунці" і житимемо...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні