--> У старенького батька загиблого бійця вкрали гроші, нараховані державою за смерть сина | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У старенького батька загиблого бійця вкрали гроші, нараховані державою за смерть сина

4
1
У старенького батька загиблого бійця вкрали гроші, нараховані державою за смерть сина
У батька загиблого на Донбасі українського бійця Олексія Кваші вкрали майже 300 тис. грн, які держава виплатила після смерті сина. Батьки воїна вважали ці гроші недоторканними, тому що отримали їх за сина, який пішов на фронт добровольцем і загинув. Солдат прикрив своїм тілом товариша по службі, коли в бліндаж потрапила міна.



Батько загиблого, Дмитро Кваша, дізнався про це випадково, коли прийшов до банку міняти картку. Виявилось, що гроші на рахунок аферистів переказали працівники державної виконавчої служби Дніпропетровщини.

Гроші з пенсіонера зняли як з мешканця Кам'янського, який нібито спричинив там ДТП. Дмитро Кваша каже, що в тому місті жодного разу в житті не був і машини не має. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У поліції, куди звернувся чоловік, складу злочину не знайшли і справу через рік закрили. В результаті розслідуванням афери зайнялися побратими загиблого сина. Саме вони з'ясували, що виконавчий лист, на підставі якого зняли гроші, підробка. У справі, на яку посилалися в "документі", прізвища пенсіонера взагалі немає.

"Кваша взагалі не виступає ні позивачем, ні відповідачем, він не є ні боржником, ні кредитором, але це державного виконавця не зупинило", – розповів адвокат Миколаївської обласної асоціації учасників бойових дій Євген Федоров.

Він додав, що гроші, отримані батьками за смерть бійця, взагалі не мали права знімати за борги. Адвокат звернувся до суду.



У виконавчій службі Кам'янського кажуть, що примусове провадження прийшло до них із районного суду й перевіряти його вони не мають повноважень.

"У заяві було чітко вказано рахунок боржника з мокрою печаткою, живими підписами. Жодних ознак підробки або нелегітимності в нього не було. Ми не маємо ні законних підстав, ні повноважень перевіряти легітимність", – повідомив начальник Заводського відділу ДВС у Кам'янському Олександр Кузнєцов.

За адресою, де в Кам'янському нібито живе Дмитро Кваша, чоловіка ніхто не знає. А за адресою позивачки Марії Піскун, на чий рахунок держвиконавці перевели гроші, взагалі вже 10 років пустир.

Адвокат через суд домігся відновлення провадження. Тим часом працівники Кам'янської виконавчої служби теж звернулися в поліцію – як жертви. Чиновники переконують: тільки тепер з'ясували, що виконавчий лист сфальсифікований. Вони намагаються повернути пенсіонерам хоча б частину грошей і звернулися до казначейства.

Довідково: Олексій Кваша – стрілець – помічник гранатометника 2-го відділення 2-го взводу 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, солдат. Загинув під час мінометного обстрілу поблизу селища Луганське Артемівського (нині – Бахмутського) району Донецької області, коли витягував з-під обстрілу пораненого товариша 7 липня 2015-го. Похований у селі Піски Новоодеського району Миколаївської області. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отаку державу хлопці ціною власного життя захищають, і знаходяться покидьки які на крові патріотів наживаються, і знаходяться недоноски котрі їх покривають! В пеклі вам горіти!!!!
Відповісти
вИ оркi францюватi , проскакали все що було.
Гнидо ти .
Відповісти
Бот францюватий , зміни методичку бо від твої випуків вже нудить!
Відповісти
Дивує, що ПОПа перед виборами обіцяв "страховку в мільйон", а тут якихось 300 тис які ще й вкрали..
Вкрали чи не в фонди ПОПи і маріни Попрошенко? В брехунів державні гроші закінчуються?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні