Альфонс оформляв кредити на жертв, носив їх коштовності в ломбард, а одну жінку вивіз в ліс і знущався. ФОТО.

0
-6
Альфонс оформляв кредити на  жертв, носив їх коштовності в ломбард, а одну жінку вивіз в ліс і знущався. ФОТО.
​У Вінниці рецидивіст втирався в довіру до самотніх жінок, здавав в ломбард ювелірні прикраси своїх супутниць, оформлював на них кредити на сотні тисяч гривень і безтурботно жив за їх рахунок. Коли ж одна з жертв дізналась про це і вирішила розірвати стосунки, чоловік пригрозив їй ножем і вивіз до лісу... Про це повідомляють Надзвичайні Новини.



«30-річний чоловік в соціальних мережах, на сайтах, в кафе знайомився з самотніми молодими жінками. Як правило, за кілька днів кавалер робив пропозицію обраниці, дарував їй обручку. А після того, як переїжджав до своїх жертв, розповідав, що важко працює на благо майбутньої сім'ї, - розповіла заступниця начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Ірина Добровольська. - Тиснув на жалість: зараз на роботі проблеми або серйозно захворів, терміново потрібні гроші...

Звісно ж, він ніде не працював, але жінки відгукувалися на його «біду», і аферист таким чином виманював великі кошти».
Підозрюваний, використовуючи копії паспортів жінок, потайки оформлював на них грошові онлайн-кредити або в кредитних спілках на суму від 5 до 20 тисяч гривень.

Погашати позики не збирався. Коли потерпілим приходили СМС і телефонували співробітники кредитних спілок або колектори з вимогою терміново погасити грошові позики, чоловік умовляв, що це начебто його фінансові операції і він обов'язково розрахується. Потерпілі, як правило, вірили...

За словами Ірини Добровольської, з 27-річною вінничанкою підозрюваний жив сім місяців і оформив на неї кредит на 100 тисяч гривень. Всі гроші витратив на себе, а після цього розірвав стосунки. Але вже в червні цього року чоловік за звичною схемою познайомився з 33-річною самотньою мешканкою Вінниці. Жінка добре заробляє. Пара жила в орендованій квартирі, яку орендувала потерпіла. Аферистові вдалося виманити у неї гроші на рішення «проблем», «лікування», оренду автомобіля Volkswagen.

«Підозрюваному 30 років, він уже п'ять разів був судимим за шахрайство і крадіжки. Першу судимість отримав в 2007 році, останній раз мав проблеми з законом в 2019 році... Він уродженець Дніпропетровської області. За його словами, на Вінниччину приїхав працювати в місцевій охоронній фірмі, - розповів прокурор Вінницької місцевої прокуратури Павло Петришин. - За час знайомства і спільного проживання підозрюваний оформив на 33-річну жительку Вінниці 54 онлайн-кредити і заволодів її грошима на суму понад 90 тисяч гривень.

Крім того, чоловік потайки здав в ломбарди її ноутбук, золоту ладанку і ланцюжок. Збиток склав близько 19 тисяч гривень... Всі гроші чоловік витратив».

Коли жінка знайшла в квартирі квитанції з ломбарду, то заявила, що відносини закінчені. Але кавалер не збирався так просто здаватися. Під час сварки він почав погрожувати жінці ножем, принижувати, вдарив по голові.

Потім шляхом погроз і обману вивіз потерпілу на орендованому автомобілі в ліс за село Сальник Калинівського району. Там знущався, наказав роздягнутися, погрожував відрізати голову, понівечити обличчя, а після цього привіз додому. За кілька днів потерпіла звернулася в поліцію.

Жертва альфонса досі не може зрозуміти, як дала себе обдурити.

«Він привів мене в квартиру, виклав серце зі свічок, троянди, - розповіла потерпіла жінка правоохоронцям. - Здавалося, галантний, ввічливий. А незабаром на мою картку почали приходити СМС про якісь незрозумілі транзакції, фінансові операції. На мої питання, що це, відповідав: «Це мої чесно зароблені гроші». Просив вірити йому і не задавати зайвих питань, а потім випросив у мене 5, 10, 12 тисяч гривень. Ось так набігло і 50 тисяч. Клявся, що ніяких кредитів на мені немає. Потім погрожував ножем: «Може, тебе розмалювати, щоб ти не була така гарна? Може, тебе провчити раз і назавжди?». Я боялася поскаржитися рідним і близьким, адже не знала, що у нього на думці. А одного разу приїхав і сказав: «Збирай речі, я хочу зробити тобі сюрприз...». Я відмовилася, тоді він пригрозив: «Шльопну тебе зараз і винесу». Далі було знущання в лісі...».

Потерпілих набагато більше, ніж встановило слідство
«Зовні чоловік нічим не примітний. Але постраждалі жінки зазначають, що занадто гарно говорив і вміло закрутив їм голову. До речі, перші свої судимості отримав за аналогічні злочини, - розповіло джерело в правоохоронних органах. - Теж морочив голову дівчатам і жінкам, оформлював потайки кредити, здавав в ломбард їх цінні речі.

А отримавши на руки гроші, часто влаштовував посиденьки у ресторанах, кафе. Мовляв, мені нічого не шкода для своєї коханої. При цьому потерпілі не здогадувалися, звідки насправді гроші і кому їх доведеться віддавати. Шахрай вкрадався в довіру до батьків, рідних і близьких своїх жертв.

Коли в 2020 році одна з «наречених» вивела його на чисту воду, він кинувся до її батьків. Просив, щоб вони вплинули на дочку, запевняв, що настільки її любить, що навіть накладе на себе руки від горя. Після заяви в поліцію другої обманутої у Вінниці жінки чоловік два дні не відповідав на телефонні дзвінки слідчого. Оперативники затримали його біля дверей орендованої квартири і доставили до суду».

Чоловіку повідомили про підозру у скоєнні чотирьох злочинів. Відомо, що до слідчих звернулися ще дві жертви альфонса. Повідомили про підозру в тому числі шахрайстві, тортурах, незаконному позбавленні волі, крадіжці. За словами прокурора Павла Петришина, Вінницький міськсуд заарештував його на час слідства без можливості внесення застави. Підозрюваному загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Підозрюваний відмовляється від дачі показань. Згідно з оперативною інформацією, потерпілих набагато більше, ніж встановило слідство. Зокрема, після повідомлення в ЗМІ про затримання рецидивіста і публікації його фото в вінницьких групах в соцмережах посипалися коментарі:

«Це мій колишній, якого я посадила за грати за шахрайство. У нього двоє дітей, яких він не визнає і говорить, що дівчата «самі нагуляли»; «У 2014 році він пограбував квартиру однієї зі своїх дівчат, а ще кинув банк на пару мільйонів завдяки дівчині, яка там працювала».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні