--> Ревізор у Луцьку. Що приховує популярна мережа?ФОТО. Коментар мережі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ревізор у Луцьку. Що приховує популярна мережа?ФОТО. Коментар мережі

14
11
Ревізор у Луцьку. Що приховує популярна мережа?ФОТО. Коментар мережі
"Волинь 24" розпочинає авторський проект " ДІСТАЛО"

Я - лучанин і дуже люблю своє місто. Хочу зробити його кращим, комфортнішим для життя, європейським. А от коли заходжу в супермакети, мушу багато чого остерігатися. Мабуть, кожен із нас мав халепу з неякісними товарами, придбаними в магазинах: коли готуєшся до свята, вечірки, чи просто купуєш багато продуктів від поспіху чи від лінощів не роздивляєшся упаковку . Але ж , врешті, це – не моє зобов'язання, я – клієнт, я не граю в лотерею, я просто купую продукти, і вони мають бути якісні.

Маю надію, що власники та керівники мереж магазинів спокійно реагуватимуть на зауваження, подивляться на свій бізнес очима покупця і змінюватимуть його на краще. Що ж погнали, бо ДІСТАЛО.

Частина 1: Обхід.

Перша мережа, на яку я звернув увагу, стала "Сім23", так як я там часто зранку купую багети і каву. На 1оо% був упевнений, що нічого небезпечного для здоров’я лучан тут не знайду. Зайшов, беру багет, і просто - в "яблучко". У вівторок, 29-го вересня, о 8:30 ранку, дивлюся на бутерброд, який потрібно було вжити до учора: «вжити до 01:20 29.09.20». Як на мене, 7 годин після "триденного" терміну придатності - забагато.

На долі чіабата взагалі вчорашня.

Мабуть, денна зміна учора "не зняла" товар з продажу, бо він ще був придатний до їжі, а вечірня – бо думала, що денна це зробила. Тому будьте обережні! Особливо у тих магазинах, які – поряд з навчальними закладами, де студенти купують "мох і болото", аби швидко та дешево.

Того ж дня заходив я і в інші точки мережі «Сім23» (дуже здивувався, що у Луцьку їх так багато, досі не помічав). Вивяляється, на периферії міста ситуація – ліпша, ніж у центрі! Зауваження такі:
- 50% знижки на товар, термін придатності якого закінчується наступного дня. «У чому ж зауваження?», - запитаєте. А я скажу, що термін придатності є актуальним лише тоді, коли умови зберігання відповідають вказаним на упаковці товару. Тобто, температура – нижча нуля градусів за Цельсієм, а температура на полицях магазинів – плюс 5, якщо це холодильник і це молочний відділ, найчастіше ж температура вища.
- Неприйнятний вигляд товару. Якщо мережа позиціонує себе як якісна, але продає прим’ятий, з деформованою упаковкою товар, то це, як мінімум, шкодить іміджу компанії.
- І знову ж , багети, багети і ще раз багети… Майже у кожному відділенні бачив багет, термін придатності якого вийшов годину тому, або закінчиться через 15 хв. Шановні, це – бутерброд, виготовлений ТРИ ДНІ тому, в якому майонез, бочок або сир, м'ясо!
Зробіть студентам та учням радість, робіть на багети 50% знижки, як це робиться у країнах Європи, - за добу до кінцевої дати споживання. Це нормальна практика.

Частина 2: Контрольна закупівля.

Щоб мої зауваження не видавалися голослівними, йду на "шопінг-полювання» за неякісними товарами. Тривали закупки, скажу чесно, довго. Цікавість брала гору, щоразу хотів дізнатися, а що ж знайду цікавого у наступному закладі. Відділ за відділом, зупинка за зупинкою, скрізь я знаходив або щось обурливе, або щось незначне, але запитання виникали у кожному магазині. І з повним рюкзаком продуктів повернувся в офіс редакції.

Ось що я купив за день вийшовши на полювання, це те що у той момент у мене викликало цікавість та підозри, далі конкретно по кожному товару.


Рол «Цезар», купив я його за 10 хвилин до кінця терміну придатності, який завбачливо вказаний на упаковці. Відкривши його на офісі редакції я відчув кислий запах сиру. Звісно їсти його ніхто не став.

Круасан, строк придатності у нього до 2021 року, і знижка на нього є, але, зовнішній вигляд «без коментарів» герметичність упаковки порушена, та і на касі ніхто мені не завадив його купити.
Те що він не придатний до вжитку і говорити нема чого. Про школярів, які куплять його щоб зекономити гроші і писати не потрібно.

Маргарин, вироблений в кінці квітня, придатний до вживання 6 місяців якщо температура 0 градусів цельсію, якщо понад +5 градусів, то 4 місяці. Куплена ця пачка в вересні на прилавку поряд ковбасами та молоком. Тобто температура +5 градусів і вище. Таких пачок маргарину там було багато.

Масло, знову ж, і знижка на нього є, і термін придатності не вичерпався, але зовнішній вигляд дозволяє припустити що зберігали його не належним чином. Масло дуже делікатний продукт, і щоб воно продавалося в такому вигляді – неприпустимо.

Снек з риби, взагалі дуже «цікавий» продукт, поперше пачка виглядає дуже старою та брудною, опис надрукований та приклеєний, а не вказаний одразу на пачці, а термін придатності шукали всією редакцією. «Розгледіли» ніби 29,04,2020.

Молоко, термін придатності не вийшов, і знову знижка є, та знову це АЛЕ.
Молоко «вздуте», зовнішній вигляд просто «кричить» що воно зіпсоване!
Доречі, у холодильнику редакції воно «лопнуло».

Чеки.


Частина 3: Мої висновки.

Дуже дивувало, що навіть на касі продавці, бачачи, що продукт виглядає неліквідним, не пропонували його замінити. Не йдеться вже про строк придатності, а просто про зовнішній вигляд.
Багато продуктів, які не є ходовими і яким треба особливий температурний режим збергіання, лежать на прилавку, псуючись раніше крайнього терміну.

Сподіваюсь невдовзі отримати й опублікувати коментарі від керівництва мережі, якому відправив інформаційний запит.
Переконаний, від цієї ревізії виграють усі, бо ця стаття написана лучанином для лучан. Торігвельна мережа краще налагодить організацію контролю якості, а ми, споживачі купуватимемо продукти частіше.

(УВАГА! ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ - НЕ ГАРАНТІЯ СВІЖОСТІ ПРОДУКТУ!)

Навіть коли на касі продавець бачить, що продукт виглядає неліквідним, ніхто не запропонує його замінити.

( ПОКЛАДАЙТЕСЬ ТІЛЬКИ НА СЕБЕ. НЕ ЛІНУЙТЕСЬ БУТИ УВАЖНИМИ!)
Як уберегти себе читайте ТУТ.
Усі проблемні питання, які є по продуктах та організаційних моментах, при бажанні, вирішуються впродовж 1-2 місяців. Вся ця стаття - оціночне судження, підкріплене спостереженнями та фотографіями. Висновки робити вам.


Коментар мережі маркетів "Сім 23".

В першу чергу ми дякуємо за проведену ревізію. Ви обійшли багато маркетів мережі і виявили декілька товарів, щодо яких є зауваження – ця інформація допоможе нам ще покращити роботу. Адже нашим пріоритетом завжди було, є і буде забезпечення наших гостей відмінним сервісом та якісним продуктом. З цією метою в усіх маркетах «Сім23» діє програма «гарантія якості» - якщо клієнт виявляє товар з закінченим терміном придатності, то отримує такий же якісний товар у винагороду. Таким чином ми просимо вибачення за недогляд та дякуємо нашим покупцям за уважність.

Слідкуйте за оновленнями що не пропустити найцікавіше, далі більше ревізій та перевірок.

Ревізор Базака Андрій.









Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна просто не купувати в таких конюшнях
Відповісти
Власники економлять на персоналі,там все робить і за все відповідає продавець,а це фізично неможливо!!!!Має бути працівник на залі, вантажник,а дівчатка не раз самі товар ще розвантажують.А ви,критики,стоїте в черзі і покрикуєте на них.Просто замовив конкурент якийсь статтю,от поливаєте грязюкою.
Відповісти
А ще нарікають на ринки.
Відповісти
замовна стаття. кому власники "7/23" перейшли дорогу??? Постійно замовляю в них хот-доги та морозиво. Реально один з найчистіших закладів в Луцьку
Відповісти
Нормальний магазин, завжди чисто і охайно. Особливо класні працівники. Стаття - наклеп
Відповісти
Напевно Володя Пащенко вирішив пропіаритись на відомій мережі Сім23,точно заказуха
Відповісти
Я вирішив пропіаритись на Сім23,не гарно вийшло
Відповісти
Шокована статею...Низько, підло і брудно. Завжди ходжу на закупи в цей магазин і задоволена обслуговуванням , чистотою, постійними акціями, новими пропозиціями, свіжим фрешом. Видно , що мережа сучасна, розвивається та дбає про клієнтів.
Відповісти
Шокована статею...Низько, підло і брудно. Завжди ходжу на закупи в цей магазин і задоволена обслуговуванням , чистотою, постійними акціями, новими пропозиціями, свіжим фрешом. Видно , що мережа сучасна, розвивається та дбає про клієнтів.
Відповісти
Взагалі то на снекові з риби срок придатності до 29.04.21 а не 20 року !
Відповісти
Вбачаю конфлікт інтересів. Особа з аналогічним прізвищем, як у ревізора, працює в іншій мережі. Побачимо, як пройде ревізія там!
Відповісти
Це якась нудна газета,те ж саме і по кругу.Напевно хтось платить двічі
Відповісти
Незнаю чи всы, але сым 23 быля мене взагалы норм магаз, чисто, гарно, смачно ы персонал ввычливий. Полюбом заказуха чиясь
Відповісти
То що там, коли наступні магазини в ревізії будуть? Чи замовник заказуху тільки за 7/23 оплатив?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні