--> Вчені виявили, що коронавірус здатен проникати в тканини очей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені виявили, що коронавірус здатен проникати в тканини очей

2
-4
Вчені виявили, що коронавірус здатен проникати в тканини очей
Збудних коронавірусу присутній в самому оці, а не лише в сльозах, як раніше стверджували вчені. Про це інформує Главком.

Результати дослідження можуть створити серйозні проблеми для посмертного донорства тканин з очних яблук.

Коронавірус, який викликає хворобу Covid-19, виявили в тканинах очей померлих пацієнтів. Дослідивши зразки, взяті у покійних донорів, вчені виявили, що збудних захворювання присутній в самому оці, а не лише в сльозах, як раніше стверджували вчені.

Про це пише Newsweek з посиланням на результати дослідження, опубліковані на сайті medRxiv. Вони ще не пройшли фахову оцінку. Тож видання застерігає, що до висновків авторів потрібно поставитися з певною пересторогою.

Однак, в разі підтвердження, вони можуть мати серйозні наслідки для донорства очних тканин, якого потребують мільйони людей по всьому світу.

Вчені на чолі з Онкаром Савантом з Center for Vision and Eye Banking Research, проаналізували 132 набори зразків очних тканин, зібраних у 33 померлих донорів. Їхні матеріали були відхилені Eye Bank Association of America. Оскільки у цих донорів був Covid-19. У 10 з них коронавірус виявили посмертно.

В 20 очах цих 10 покійних пацієнтів вчені знайшли сліди Sars-CoV-2. При цьому вони були в різних частинах очного яблука. Зокрема, вірус виявили в задній і передній рогівці й склоподібному тілі. Також шипи й деякі інші білки Sars-CoV-2 були виявлені в епітеліальному шарі рогівки.

Вчені зауважують, що їхнє дослідження виявило «невелику, але важливу присутність Sars-CoV-2 в очних тканинах донорів з Covid-19». Результати вказують на те, що варто ретельно перевіряти таких посмертних донорів, проводячи тести й виконуючи протоколи дезінфекції, щоб тканини з коронавірусом не були використані при операціях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
10 Inspiring Images About Prettiest Pornstar pornstar
Відповісти
Responsible For A Pornstar Kayleigh Wanless Budget? 10
Fascinating Ways To Spend Your Money pornstars on Adultwork (www.healthndream.com)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні